Hrskavi zeljanik odlična je opcija za brzi obrok: Uz ovaj recept uživat ćete u svakom zalogaju
Ovaj predivni uljevak, bogat i sočan, sastoji se od smjese svježeg zelenila i hrskavog tijesta, a svojim ukusom osvaja svakog ljubitelja domaće kuhinje.
Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik, naš recept će vam pružiti sve informacije koje su vam potrebne kako biste uživali u svakom zalogaju ovog predivnog specijaliteta.
Sastojci
- 2 veze zelja
- 300 gr izrendanog feta sira
- 3 jaja
- 2 kašike maslaca
- 250 gr palente
- 1/4 šolje mlijeka
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Prirpema
Izrendajte feta sir i pomiješajte sa svim sastojcima pa na kraju dodajte sitno sječeno zelje.
Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu
Masa će biti gusta, ali mekana, rekli biste da se neće ispeći, ali ne brinite, tako i treba da bude.
Samo pratite sastojke i ne možete promasiti. Zeljanik možete peći u staklenoj, vatrostalnoj posudi ili tepsiji na 180 stepeni. Pecite dok ne dobije smećkastu boju i ne postane hrstav.
To je to! Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.