Hljeb vam je postao tvrd poput kamena? Ovako mu možete vratiti svježinu

1
Radiosarajevo.ba
Hljeb vam je postao tvrd poput kamena? Ovako mu možete vratiti svježinu
Foto: Pexels / Ilustracija

Ova jednostavna tehnika omekšat će hljeb tvrd poput kamena u tren oka.

Jeste li ikada bili frustrirani što bi vam hljeb postao bajat prije nego što biste ga potrošili? Ispostavilo se da postoji vrlo pametan trik za obnavljanje hljeba za nekoliko minuta, a potrebna vam je samo voda, piše Taste of Home.

Stručnjakinja za dom je objavila video koji prikazuje njen vrlo jednostavan trik.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

"Možete li osvježiti stari hljeb? Mislim na druge načine od toga da ga koristite za francuski tost ili za zamrzavanje. Da, možete.

Naime, hljeb koji je pljesniv se ne može spasiti. Bacite ga u svoj kompost i nastavite dalje. Međutim, ako imate hljeb koji je tek postao malo suh i žilav, evo što trebate napraviti", napisala je.

"Najprije trebate preliti hljeb vodom kako biste bili sigurni da je kora mokra. Zatim ga stavite u rernu na 160 stepeni na šest do sedam minuta. Imat ćete novu štrucu, vlažnu iznutra i hrskavu izvana. Probajte pa ćete vidjeti", dodala je.

Mnogi su ljudi bili impresionirani trikom, a jedan je korisnik napisao: "Vaši trikovi su tako odlični i korisni." Druga je osoba dodala: "To radim stalno! Okus je kao nov", a treća je komentarisala "Wow! Kakav dobar trik. Definitivno ću isprobati!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije