Fantastična poslastica koju ćete obožavati: Bakin kolač bez jaja s grizom
Radiosarajevo.ba
Ovakav jednostavan kolač ćete obožavati. Bez mnogo truda, dobit ćete predivnu poslasticu pogotovo ako joj dodate "kaputić" od čokolade.
Potrebno je:
- 300 ml. kisele vode
- 100 gr. šećera
- 250 gr. brašna
- šolja od 100 gr. griza
- 100 ml. ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
- malo ruma
- 3 kašike džema po izboru
- malo cimeta
Priprema:
Sipati u činiju kiselu vodu dodati sve sastojke dobro izmiješati i sipati u okrugli pleh koji ste obložili pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 45-50 min .
Odozgo može vanilin šećer ili preliv čokolade. Rezati isključivo hladan.
Uživajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.