Doručak koji uvijek oduševljava: Recept za savršeno ukusna jaja

0
Radiosarajevo.ba
Doručak koji uvijek oduševljava: Recept za savršeno ukusna jaja
Foto: Shutterstock / Jaja sa fetom

Volite li pikantan, zasitan doručak, svidjet će vam se recept za jedno od najpopularnijih jela od jaja na svijetu. Huevos Rancheros - odnosno jaja pripremljena na farmerski način - tradicionalno je meksičko jelo koje se obično jedne za doručak, bogatog je okusa i jamči dugotrajnu sitost.

Neki ga prije posluživanja vole posuti naribanim pikantnim sirom poput cheddara, a možete ga poslužiti uz zagrijane tortilje ili uz tostirani hljeb.

Huevos Rancheros 

Sastojci:

  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 2 jaja
  • 1 paprika
  • 1 režanj bijelog luka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 1/2 konzerve graha
  • 1/2 kašike čili pahuljica
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • sol, biber

Priprema

Luk i bijeli luk sitno nasjeckajte, papriku narežite na kockice, grah procijedite. Pomiješajte pasirani paradajz, pahuljice čilija, sol i biber.

Nakon sjednice dogovoren novi termin kada će se birati gradonačelnik Sarajeva

Nakon sjednice dogovoren novi termin kada će se birati gradonačelnik Sarajeva

Na maslinovom ulju prodinstajte luk, kad omekša dodajte mu papriku i bijeli luk, kratko dinstajte pa dodajte grah i pasiranu rajčicu. Kad uzavre, kuhajte oko pet minuta pa kuhačom napravite rupe za jaja. Razbijte jaja, posolite ih i pobiberite pa poklopite tavu.

Kuhajte poklopljeno dok se jaja ne ispeku. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije