Doručak koji uvijek oduševljava: Recept za savršeno ukusna jaja

0
Radiosarajevo.ba
Doručak koji uvijek oduševljava: Recept za savršeno ukusna jaja
Foto: Shutterstock / Jaja sa fetom

Volite li pikantan, zasitan doručak, svidjet će vam se recept za jedno od najpopularnijih jela od jaja na svijetu. Huevos Rancheros - odnosno jaja pripremljena na farmerski način - tradicionalno je meksičko jelo koje se obično jedne za doručak, bogatog je okusa i jamči dugotrajnu sitost.

Neki ga prije posluživanja vole posuti naribanim pikantnim sirom poput cheddara, a možete ga poslužiti uz zagrijane tortilje ili uz tostirani hljeb.

Huevos Rancheros 

Sastojci:

  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 2 jaja
  • 1 paprika
  • 1 režanj bijelog luka
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 1/2 konzerve graha
  • 1/2 kašike čili pahuljica
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • sol, biber

Priprema

Luk i bijeli luk sitno nasjeckajte, papriku narežite na kockice, grah procijedite. Pomiješajte pasirani paradajz, pahuljice čilija, sol i biber.

Smajić postavio pitanje: 'Ministre, zašto je na graničnom prijelazu zastava RS veća od zastave BiH?'

Smajić postavio pitanje: 'Ministre, zašto je na graničnom prijelazu zastava RS veća od zastave BiH?'

Na maslinovom ulju prodinstajte luk, kad omekša dodajte mu papriku i bijeli luk, kratko dinstajte pa dodajte grah i pasiranu rajčicu. Kad uzavre, kuhajte oko pet minuta pa kuhačom napravite rupe za jaja. Razbijte jaja, posolite ih i pobiberite pa poklopite tavu.

Kuhajte poklopljeno dok se jaja ne ispeku. Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije