Kulinarski trik: Naučite kako pohovati meso uz manje dima i masnoće

0
Radiosarajevo.ba
Kulinarski trik: Naučite kako pohovati meso uz manje dima i masnoće
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Pohovanje hrane u rerni puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne prska po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno.

Pohovati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila. Namirnicu pripremite na uobičajen način, naprimjer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate pohovati.

U međuvremenu upalite rernu na oko 200 stepeni, ovisno što pohujete - za meso treba više vremena dok povrću ne treba dugo. U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu.

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Držite kratko, samo da se ulje zagrije pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem, piše 24sata.

Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice... Recimo, pravite li hamburgere ili ipak cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu posložite listiće sira, a prerezano pecivo posložite tako da se jednim dijelom drži za rub mesa, a drugim za rub tepsije. Tako će se zagrijati i postati mrvicu hrskavo. Izvadite, stavite umake, povrće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije