Doručak kojem djeca ne mogu odoljeti: Preukusne punjene prženice spremne za 5 minuta

Poznato i jednostavno jelo, koje jedemo barem jednom sedmično za doručak su prženice.
Mogu se jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem, ali jeste li ikada razmišljali da ih napravite punjene?
Sastojci
2 jaja
100 ml mlijeka
dvije kriške hljeba
kašičica senfa
dva lista šunke
dva lista sira za sendvič
kašika ulja

Pao Kojovićev Prijedlog zakona o Sudu BiH: Poslanici protiv da Apelaciono vijeće bude u I. Sarajevu
Priprema
Rernu zagrijati na 180 stepeni. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i pobiberiti po želji. Na stranama svake šnite hljeba izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.
U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira. Nadjevene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom. Nakon dvije minute okrenite hljeb i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi. Pržite kriške hljeba minutu-dvije s obje strane.
Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta, piše

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.