Doručak gotov za pet minuta: Napravite punjene prženice - hrskave izvana, a iznutra sočne
Radiosarajevo.ba
Poznato i jednostavno jelo, koje jedemo barem jednom sedmično za doručak su prženice.
Mogu se jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem, ali jeste li ikada razmišljali da ih napravite punjene?
Sastojci:
Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- dvije kriške hljeba
- kašičica senfa
- dva lista šunke
- dva lista sira za sendvič
- kašika ulja
Priprema:
- Rernu zagrijati na 180 stepeni. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i pobiberiti po želji. Na stranama svake šnite hljeba izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.
- U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira.
- Nadjevene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom.
- Nakon dvije minute okrenite hljeb i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi.
- Pržite kriške hljeba minutu-dvije s obje strane.
- Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta, piše Skuhaj.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (2)