Doručak gotov za pet minuta: Napravite punjene prženice - hrskave izvana, a iznutra sočne

2
Radiosarajevo.ba
Doručak gotov za pet minuta: Napravite punjene prženice - hrskave izvana, a iznutra sočne
Foto: Coolinarika / Punjene prženice

Poznato i jednostavno jelo, koje jedemo barem jednom sedmično za doručak su prženice.

Mogu se jesti slatke i slane, neki ih vole s jogurtom i vrhnjem, ali jeste li ikada razmišljali da ih napravite punjene?

Sastojci:

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

Titove brigade lopatom izgradile 242 km pruge za 7 mjeseci, vlast danas ne umije popraviti 80 metara

  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • dvije kriške hljeba
  • kašičica senfa 
  • dva lista šunke
  • dva lista sira za sendvič
  • kašika ulja

Priprema:

  • Rernu zagrijati na 180 stepeni. Umutiti jaja i mlijeko u zdjeli. Posoliti i pobiberiti po želji. Na stranama svake šnite hljeba izdubite u sredini "džepove" (zato šnite moraju biti deblje) i iznutra namažite senfom.
  • U svaku krišku umetnite trakicu šunke i trakicu sira.
  • Nadjevene kriške hljeba stavite u plitku posudu i prelijte ih razmućenim jajima i mlijekom.
  • Nakon dvije minute okrenite hljeb i ostavite ga još dvije minute da se dobro natopi.
  • Pržite kriške hljeba minutu-dvije s obje strane.
  • Zatim prženice stavite u tepsiju i pecite ih u pećnici desetak minuta, piše Skuhaj.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije