Domaća slatka pita od jabuka koja se topi u ustima
Radiosarajevo.ba
![Domaća slatka pita od jabuka koja se topi u ustima](https://storage.radiosarajevo.ba/article/530207/871x540/pita-od-jabuka.jpg?v1706020700)
Kombinacija jabuka i cimeta nije bez razloga jedna od omiljenih kada su u pitanju slatki zalogaji, a možete je iskoristiti na bezbroj načina.
Ako ste ljubitelj slatkih pita, koje se prave od gotovih kora, ovaj jednostavan recept sigurno će vam se dopasti.
Dobićete brzu i ukusnu poslasticu, kada preko svega pospete šećer u prahu.
![Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554781/300x185/vivianne-robinson-olimpijske-igre-pariz-olimpijada-jugoslavija-bih-26juli24-prntscjpg3.jpg?v1722026706)
Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'
Pita sa jabukama od gotovih kora
Sastojci:
- 1,5 kg jabuka
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 6 kašika griza
- 12 kašika šećera
- cimet po ukusu
- 1 kesica vanilinog šećera
- ulje po potrebi
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Izrendajte jabuke.
- Uzmite tri kore, pa svaku namažite uljem i pospite po njoj malo šećera. Stavite ih jednu na drugu.
- Poredajte rendanu jabuku po kori, pa dodajte malo cimeta, jednu kašiku griza i dvije kašike šećera. Uvijte u rolat, pa stavite u podmazan pleh i ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.
- Kada poredate po tepsiji, premažite uljem i stavite u rernu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.
- Pecite oko pola sata, dok ne porumeni, piše Glossy.
- Kad se ohladi, sijecite pitu na komade, pa pospite šećerom u prahu.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)