Doktori savjetuju: Evo koje piće bi vam moglo pomoći u mršavljenju

0
Radiosarajevo.ba
Doktori savjetuju: Evo koje piće bi vam moglo pomoći u mršavljenju
Foto: Pexels / Mjerenje težine

Oni koji žele da smršaju, pravilna dijeta i vježbanje su prvi korak ka tome, ali postoji još jedna stvar koja bi mogla da vam pomogne u skidanju viška kilograma. O čemu je riječ?

Ljudi koji žele da izgube na težini mogu da imaju veliku prednost ukoliko na dnevnom nivou povećaju unos vode. Tokom 2013. godine za potrebe istraživanja, preko 50 gojaznih žena moralo je da popije pola litre vode prije doručka, ručka i večere. Ukupno su dnevno pile litar i po vode tokom osam sedmica.

Istraživači sa odjeljenja za fiziologiju u Indiji otkrili su da je došlo do smanjenja tjelesne težine, indeksa tjelesne mase (BMI) i sastava tijela.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Nacionalna akademija nauka, inženjerstva i medicine SAD utvrdile su da je adekvatan dnevni unos tečnosti oko 15,5 šoljica (3,7 litara) tečnosti dnevno za muškarce i oko 11,5 šolja (2,7 litara) tečnosti dnevno za žene.

Nutricionista dr. Joan Blake, otkrio je kako još možete da unosite vodu u organizam, ne samo putem čaše ili flaše. To možete da uradite jedući raznovrsno voće i povrće. Najveći procenat vode može da vam obezbijedi limun, krastavac, zelene paprike, narandže, ananas...

Zaboravite na kafu: Napitak koji će vam pomoći da se razbudite, a ujedno i smršate

Zaboravite na kafu: Napitak koji će vam pomoći da se razbudite, a ujedno i smršate

Također, tanjir supe od povrća prije jela je odličan način da smanjite kalorije i obuzdate apetite kada glavno jelo dođe na red.

Istraživanja sugerišu da konzumiranje niskokalorične supe od povrća prije obroka može da smanji kalorije koje se unose tokom tog obroka za oko 20 posto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije