Cijeli život rižu kuhate pogrešno, kuharica otkrila trik koji će vas iznenaditi
Kuharica Poppy O'Toole dijeli svoj trik za kuhanje savršene riže.
Ujedno je otkrila kako nije ljubiteljica mokre, suhe ili nezačinjene riže.
Mnogi smatraju da je priprema riže ponekad zahtijevan posao, no ova Michelinova kuharica ima odličan trik za savršeno rahlu rižu, svaki put.
Hrvati trojkama zasuli koš BiH: Zmajevi izgubili prvi od dva ključna meča za odlazak na Eurobasket
Poppy kaže da je tajna savršenog pahuljastog obroka 'zlatni omjer', koji koristi za mjerenje riže i vode. Zlatni omjer, prema stručnjakinji, je jedna šoljica riže na jednu i pol šoljicu vode.
"Ovako ja volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovo je način koji mi je pokazala moja stara kolegica, Evelyn - kaže Poppy te započinje proces pranjem riže i potom je kuha tri minute. Zatim, nakon što prođu tri minute, skine lonac s vatre prije nego što ga pokrije poklopcem.
Kuharica ostavlja rižu poklopljenu, izvan vatre, 12 minuta.
Rezultat će vas iznenaditi: Zašto je dobro staviti zdjelicu riže u frižider preko noći?
"Nakon ovoga imate prekrasno skuhanu pahuljastu rižu", kaže Poppy.
Ona ipak ističe da metoda najbolje funkcioniše s jasmin ili basmati rižom. Za smeđu rižu ili drugu rižu kratkog zrna potrebno je duže vrijeme kuhanja, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.