Cheesecake s jabukama i karamelom donosi slatku svježinu u zimske dane

0
Radiosarajevo.ba
Cheesecake s jabukama i karamelom donosi slatku svježinu u zimske dane
Foto: Screenshot/Instagram / Cheesecake

Ovaj desert poslužen u staklenoj čaši savršen je za zimu te će se, vjerujemo, tražiti porcija više.

Osim namirnica koje u spoju stvaraju pravu rapsodiju okusa, izgleda fantastično. Definitivno vrijedan dodavanja u knjigu recepata.

Sastojci (za 4 čaše)

  • 100 g keksa (vrsta po izboru)
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • so
  • 2 prstohvata cimeta u prahu
  • 70 g otopljenog putera
  • 2 jabuke
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika šećera
  • 1/4 kašičice cimeta u prahu
  • 50 ml soka od jabuke
  • 150 g quark sira
  • 5 kašika vanilin šećera
  • 80 g krem sira
  • 1 kašika meda
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 8 kašika kreme od karamele

Priprema

Pažljivo izmrvite keks i stavite ga u zdjelu. Umiješajte šećer, prstohvat soli i cimet, ulijte otopljeni puter i sve dobro promiješajte. 2/3 smjese podijelite u četiri čaše (cca 200 ml svaka) i ohladite.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

U međuvremenu ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, izvadite im košpice i narežite ih na kockice. Na vrućem puteru u tavi kratko ih propirjajte.

Torta od palačinaka osvojila internet: Pogledajte kako se pravi

Torta od palačinaka osvojila internet: Pogledajte kako se pravi

Pomiješajte sa šećerom i cimetom, deglazirajte sokom od jabuke i kratko pirjajte dok tekućina uveliko ne ispari i ostavite sa strane da se ohladi.

Pomiješajte quark s 4 kašike vanilin šećera, krem sirom i medom dok sve ne postane glatko i kremasto. Izmiješajte vrhnje s preostalim vanilin šećerom dok ne postane čvrsto i stavite ga u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. U čaše ulijte 2/3 kreme od sira. Po vrhu rasporedite jabuke, pa prekrijte preostalom kremom.

Preostalu smjesu putera i mrvica ulijte u čaše i svaku prelijte s 2 kašike karamel kreme. Na svaku istisnite kremu iz vrećice (pokušajte oblikovati ružu) i pospite preostalim biskvitnim mrvicama, piše Novi list.

To je to! Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije