Česte greške u seksu koje mnogi rade nakon što navrše 30 godina

Radiosarajevo.ba
Česte greške u seksu koje mnogi rade nakon što navrše 30 godina
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Ako ste u svojim tridesetima ili tek ulazite u njih, uživajte u svom seksualnom životu. Mnoge žene u tridesetima kažu kako se osjećaju seksipilnije i povezanije sa svojim tijelima nego u dvadesetima, što je dovelo do boljeg seksa u cjelini.

Ovo su neke greške povezane sa seksom koje rade ljudi u svojim tridesetim godinama i kako ih riješiti:

Pomirili ste s "lijenim seksom"

Svako ko se upušta u rutine, lako može upasti u ovu seksualnu zamku. Lijeni seks može biti brzo skidanje, preskakanje senzualnih dodira i strastvenog ljubljenja i odlazak ravno do glavnih izvora orgazma. U lijenom seksu nema istraživanje i kreativnost i utječe na seksualnu motivaciju. Rješenje nije više vremena za seks već bolje korištenju vremena koje imamo.

Došla je beba i seks vam je postao nebitan

Naravno, bebe i djeca zahtijevaju puno pažnje, danju i noću, ostavljajući vas umornima i s malo vremena. Ako se niste seksali u zadnje vrijeme i raniji odlazak na spavanje vam se čini kao dobra ideja, nemojte! Ostanite budni i posvettite se jedan drugome.  Ostanite usredotočeni na potrebe druge osobe. I odnose treba njegovati, kao i djecu.

Preozbiljno shvatate seks

Seks je dio cjelokupnog zdravlja i dobrobiti, ali ne mora biti toliko ozbiljan - uvijek mora biti malo igranja i zabave. Ako se ne zabavljate, to može dovesti do kritiziranja sebe ili svog partnera. Budite otvoreni za različite vrste seksa i nemojte biti seksualni perfekcionist. Jedini cilj seksa trebao bi biti igra koja uključuje davanje i primanje zadovoljstva. 

Intimnost vam nije prioritet

Ima puno obaveza u tridesetim godinama, između povećane odgovornosti na poslu, rastuće porodice i većih finansijskih pritisaka. Tako mnogi parovi podlegnu tim pritiscima, i ostavljajju sve manje i manje vremena za svoj odnos. No, vaš seksualni život treba vaše vrijeme, energiju i pažnju kako bi procvjetao. I ironično, kada ste vi i vaš partner na dobrom mjestu seksualno i romantično, imate puno više energije za rješavanje drugih obveza, piše RTL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije