Brzinske kiflice s tostiranim bademima: Spremite ih za manje od pola sata

1
Radiosarajevo.ba
Brzinske kiflice s tostiranim bademima: Spremite ih za manje od pola sata
Foto: Pexels / Kiflice s tostiranim bademima

Kiflice su savršena poslastica za zimske dane, poslužene sa šoljicom čaja ili tople čokolade.

Praktičan su izbor i tokom praznika, budući da na hladnom i suhom mogu stajati čak pet dana. Ovaj jednostavan recept s tostiranim bademima trebao bi biti pravi izbor, budući da je popis sastojaka kratak, a aktivno vrijeme pripreme kraće od 30 minuta.

Od navedenih sastojaka ćete dobiti čak 40 prhkih keksića. Umjesto tostiranih badema možete iskoristiti i lješnjake, orahe ili indijske oraščiće. 

Fury je bio siguran u svoju pobjedu: Pogledajte njegovu reakciju kad je Usyk proglašen pobjednikom

Fury je bio siguran u svoju pobjedu: Pogledajte njegovu reakciju kad je Usyk proglašen pobjednikom

Sastojci

  • 225 g maslaca
  • 150 g šećera
  • prstohvat soli
  • 75 g nasjeckanih badema
  • 275 g glatkog brašna

Priprema

Zagrijte rernu na 180 stepeni i obložite lim papirom za pečenje.

Ukusno čudo sa samo dva sastojka: Isprobajte najlakši čokoladni kolač na svijetu

Ukusno čudo sa samo dva sastojka: Isprobajte najlakši čokoladni kolač na svijetu

U velikoj posudi izmiksajte maslac u pahuljastu smjesu pa dodajte šećer. Kad se sastojci sjedine, dodajte sitno nasjeckane bademe i so.

Na kraju postepeno dodajte brašno, kašiku po kašiku i lagano miksajte dok ne dobijete meku, ali kompaktnu smjesu koja se ne lijepi za prste.

Tijesto oblikujte u disk, omotajte ga folijom i stavite u frižider na barem sat vremena.

Rukama oblikujte kiflice i rasporedite ih po pripremljenom limu. Pecite otprilike 15 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Pustite da kiflice odstoje 15-ak minuta na limu, a zatim ih uvaljajte u šećer u prahu, piše miss7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije