Atraktivne krompir spirale - u pećnici ili na žaru

Radiosarajevo.ba
Atraktivne krompir spirale -  u pećnici ili na žaru
/ screenshot
Mladi krompir nikad nije ljepše izgledao

Dovoljno je nekoliko komada opranog mladog krompira, štapići za ražnjiće, malo soli i ulja (može i maslinovo)

Krompir nabodite na štapić. Oštrim nožem zarežite ukoso i okrečući krompir oko osovine, izrežite cijelu spiralu. 

Raširite spirale i poslažite ih na lim za pečenje. Poprščite uljem, posolite i začinite po želji. 

Pecite dok ne porumene, okvirno 25 minuta na 160 C. 

Servirajte uz kajmak, suho meso, povrće ili kao prilog uz ručak. 

Ovo jelo možete praviti i na izletu, na slabijoj vatri roštilja, a pečenje će trajati kraće. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije