Viralni trik koji je osvojio internet: Pomoću ove metode možete uštedjeti novac prilikom kupovine

0
Radiosarajevo.ba
Viralni trik koji je osvojio internet: Pomoću ove metode možete uštedjeti novac prilikom kupovine
Foto: Unsplash / Ilustracija/Trgovina

Kuhar Will Coleman, koji vodi profile @chefwillco na TikToku i Instagramu, otkrio je metodu kupovine namirnica 6-1 za koju tvrdi da može pomoći porodicama uštedjeti novce pri kupovini. "Kad god idete u kupovinu... koristite metodu 6 -1", rekao je Coleman u viralnom TikTok isječku s milion pregleda.

"Uzmete šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri namirnice s proteinima, tri sa škrobom, dva umaka ili namaza i jednu zabavnu stvar za sebe", tvrdi on. Kulinarski stručnjak i medijska ličnost iz New Yorka potiče ljude da testiraju metodu kako bi kupovina namirnica postala zabavnija.

"Ovo čini kupovinu namirnica mnogo lakšom, mnogo jeftinijom i samo uđete i izađete iz trgovine, ne gubite hrpu vremena tamo. Metoda 6-1 rođena je iz potrebe da pojednostavim svoje iskustvo kupovine namirnica", rekao je Coleman.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Frustriran trošenjem previše vremena u trgovinama, rasipanjem namirnica i prekoračenjem proračuna, osmislio je ovu metodu kako bi pojednostavio proces i riješio te izazove. Osmislio je ovu metodu kako bi smanjio troškove i dobio kvalitetnije namirnice umjesto da plaća skupu hranu koja je unaprijed zapakovana ili prerađena. "Možete biti mnogo kreativniji u pogledu onoga što stavljate u kuhinju, a to je, naravno, i zdravije", dodaje Coleman.

S ovim načinom kupovine hrane možete pribaviti sve potrebne makronutrijente, ali ćete i osigurati da kupovinu hrane poput slatkiša, grickalica, gaziranih pića i suvišnog voća i povrća svedete na minimum. Vrlo ste vjerovatno svjesni da će vam takvi kvarljivi proizvodi ionako pred kraj sedmice truhnuti i završiti u smeću, javlja Vecernji.hr.

@chefwillco

My 6 to 1 grocery method makes shopping cheaper and easier! Let me know how you like this grocery shopping method. #6to1method

♬ original sound - Chef Will Coleman

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije