U trenu uklonite neugodne mirise nakon kuhanja
![U trenu uklonite neugodne mirise nakon kuhanja](https://storage.radiosarajevo.ba/article/362040/871x540/sarma_kuhinjica.jpg?v1577359193)
Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to.
Prvo, isprobajte s kafom. Zdjelica svježe mljevene kafe odstraniće sve neugodne mirise iz frižidera ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kafe može sakriti neugodne mirise, piše Večernji.hr.
Probajte i s ugljenom koji također upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u frižider. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu.
I kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u frižideru, ali je jako korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kafa, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.