U trenu uklonite neugodne mirise nakon kuhanja

Radiosarajevo.ba
U trenu uklonite neugodne mirise nakon kuhanja
Foto: Printscreen / Ilustracija

Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to.

Prvo, isprobajte s kafom. Zdjelica svježe mljevene kafe odstraniće sve neugodne mirise iz frižidera ili zamrzivača. Pa čak i kuhanje kafe može sakriti neugodne mirise, piše Večernji.hr.

Probajte i s ugljenom koji također upija mirise. Neka bude prirodan bez aditiva, a možete ga staviti u frižider. Komad ugljena u prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu.

I kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u frižideru, ali je jako korisna i u kuhinji. Slično kao i mljevena kafa, soda bikarbona raspoređena po prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije