Švedska književnica se zaljubila u beskućnika, danas su u braku s dvoje djece

Radiosarajevo.ba
Švedska književnica se zaljubila u beskućnika, danas su u braku s dvoje djece
FOTO: The Independent / Emmy Abrahamson
Književnica i autorica knjiga za djecu, Emmy Abrahamson (41) iz Švedske, ispričala je neobičnu ljubavnu priču koja joj se dogodila.

Zaljubila se u beskućnika alkoholičara kojeg je upoznala na ulici, a danas su u braku s dvoje djece.

Emmy je 2006. godine boravila u Amsterdamu kad joj je, dok je sjedila na klupi, prišao stranac i pitao je koliko je sati.

Kasnije je saznala da je njegovo ime Vic Cocula. Iako je taj muškarac bio beskućnik, očigledno neopran danima, a pritom smrdio na alkohol, Emmy je odmah, kaže, primjetila njegove "predivne smeđe oči".

Vic ju je odmah nasmijao i među njima se razvila hemija. Nakon kratkog razgovora dogovorili su sastanak na istom mjestu za nedjelju dana.

Ona se ubrzo vratila u Beč gdje je u to vrijeme živjela i iako je Vicu ostavila svoj broj telefona, nije mislila da će je ikad pozvati. Nakon tri nedjelje primila je poziv, a Vic joj je rekao da je stigao u Beč kako bi je opet vidio.

Deset godina kasnije, Emmy i Vic gostovali su u emisiji This Morning, kao bračni par koji sada ima šestogodišnje blizance Destoa i Tilou.

Povod za gostovanje bila je Emmyna knjiga How to Fall in Love With a Man Who Lives in a Bush (Kako se zaljubiti u muškarca koji živi u grmlju). U studiju je ukratko objasnila kako se to dogodilo:

 

A post shared by Bonnier Rights (@bonnierrights) on

"Odmah sam vidjela da je beskućnik jer je bio jako prljav, a pogotovo ruke i prsti. Nosio je nekakav kofer u kome mu je bila vreća za spavanje i limenke pive. Počeli smo pričati i shvatila sam da ima najljepše smeđe oči koje sam ikada vidjela i odmah me nasmijao", rekla je.

Vic je Amerikanac i u to vrijeme je putovao Europom, kad mu je ponestalo novca.

Odlučio je da se ipak neće vratiti u SAD, već da želi vidjeti još dosta toga, pa je odlučio da spava na ulici. Ali vrlo brzo se našao u začaranom krugu besparice i alkoholizma.

"Popustile su mi sve kočnice i počeo sam jako puno da pijem. Ali, prelaz je bio toliko blag da sam samo jednog dana shvatio: Bože, pa ja sam beskućnik i alkoholičar."

Nakon što mu je dala broj telefona i vratila se u Beč, Vic je uložio sve svoje napore u to da je ponovo vidi. Ona tada nije imala pojma koliko se trudio da skupi novac za put. A to što se nije javljao tri nedjelje duguje činjenici da je završio u pritvoru zbog krađe kokoške, da se nahrani.

"Nisam imala pojma hoću li ga više ikada vidjeti, ali nisam mogla prestati da mislim na njega", priznala je Emmy i dodala:

"Nakon tri nedjelje, taman sam proslavila 30. rođendan, nazvao me Vic i rekao da je tu! I od tada smo zajedno."

Vjenčanje su održali u dvorcu, a Vic je još jednom promijenio svoj život, ostavio alkohol, nastavio obrazovanje i stekao zvanje mašinskog inženjera, piše The Independent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije