Stavite gumicu na palac na 10 minuta - dogodit će se čudo...

Radiosarajevo.ba
Stavite gumicu na palac na 10 minuta - dogodit će se čudo...
24sata.hr / Ilustracija
Ovdje se radi o fantastičnom triku koji pomaže kod nesanice, odnosno pomaže da utonete u dubok san za samo deset minuta. Vrlo je jednostvano.

Sve što vam je potrebno je jedna obična kuhinjska gumica. Držite je kraj kreveta i kada ne budete mogli zaspati, stavite je na korijen palca, tamo gdje se spaja s dlanom, jer se tamo nalazi tačka odgovorna za dobar san.

Nemojte previše zatezati. Nakon desetak minuta osjetit ćete laganu pospanost i tada uklonite gumicu s prsta.

Ova metoda se zove - Su Jok mikro-akupunktura i orijentirana je na šake te stopala (šaka se na korejskom kaže - su, a stopalo - jok). Sigurna je pa je mogu primjenjivati i amateri kod svojih kuća. Danas se Su Jok metoda koristi najviše u Indiji, Koreji i Rusiji, prenosi Atma.

"Autor Su Jok terapije, profesor Park Jae Woo, ugledni znanstvenik i doktor tradicionalne istočne medicine, nakon dugog razdoblja kliničke prakse i vlastitih znanstvenih spoznaja otkrio je i sistematizirao nezavisni sistem liječenja „Su Jok“, preko sistema korespondencije minijaturnog tijela u šakama i stopalima." objašnjavaju na portalu 24sat.hr

Pogledajte u videu gdje točno staviti gumicu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije