Astro lažovi / Kako se s lažima nosi koji horoskopski znak

09. 04. 2017. u 21:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Lažemo kako bismo zaštitili sebe i druge, lažemo ponekad i samo zato što imamo priliku i što želimo poboljšati sliku o sebi.

Laganje je u ljudskoj prirodi, ali ne lažemo svi na isti način, niti o istim stvarima. A evo kako tačno laže i kako se s lažima nosi koji horoskopski znak.

Blizanci su najveći lažovi horoskopa, a kada vam se s naivnim izrazom lica zakunu u suprotno, znajte da lažu. Oni to čine zabavljajući se, glumeći, to je mala igra koja ne škodi nikome.

Škorpija je također uvjerljiva – ona izmišlja bezobrazno i hladno, ali često ne da bi naudila nekome, već samo želi provjeriti tuđu inteligenciju. U stvari, ona traži sebi ravne osobe ili još bolje - izazov.

Lav zapravo ne laže, on preuveličava svoje događaje, stvarajući priče, a sve u silnoj želji da se njihovoj stvarnosti da pompeznost i značaj.

Ovnovi lažu nespretno i rijetko i može se reći da su jedni od najlošijih lažljivaca Zodijaka. Impulsivno se odlučuju na laž, ali s tako usijanom glavom, često zaborave šta su izrekli u afektu, pa drugi put pružaju sasvim drukčiju verziju događaja.

Strijelac mu je sličan – istina je njegovo najjače oružje, pa se osjeća nesiguran kada laže. Tada okoliša i crveni, moleći da ga otkriju, pa da može prekinuti farsu.

Vodolija ne voli da laže, ali je spremna na kompromise i "zataškavanje istine", ukoliko ocijeni da će tako spasiti neku vezu ili spriječiti prijatelja da bude povrijeđen. 

Vage zaobilaze laž ako je to ikako moguće, pa radije prećute nešto ili diskretno promene temu s ljubaznim smiješkom. Kada su prisiljene, lažu da bi ublažile neke neprijatne stvari.

Raka ćete teško uhvatiti u laži – ima izvrsnu memoriju i tačno pamti šta je kome i kako slagao. Tome pribjegava kako bi pomogao bližnjem.

Riba laže majstorski, ali to su najčešće sitne prevare o svakodnevnim zbivanjima i zdravlju, pošto želi da odloži svoje obaveze i učini svoj život zanimljivijim.

Jarac ne laže prozirno, njegove laži su dobro smišljeni alibiji, ojačani uvjerljivim razlozima i opravdanjima. On laži rijetko izgovara u afektu, uvijek se radi o pomnom planiranju.

Bik izmišlja samo u izvanrednim situacijama, inače sve što nije stvarno i konkretno, a i tada su to gotovo poluistine u koje bi i sam mogao povjerovati.

Djevica se rijetko služi lažima (možda najrjeđe od svih znakova), ali kada ih već upotrijebi, onda ih priča i razradi do najsitnijeg detalja, a najčešće su u vezi s vlastitim zdravljem i poslom.

NEMA KOMENTARA