Spremanje zimnice u dvorištu može biti kažnjivo: Pogledajte kakva je situacija u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Spremanje zimnice u dvorištu može biti kažnjivo: Pogledajte kakva je situacija u BiH
Twitter / Ajvar

Komšijske svađe su česta pojava, a jedna u regionu se desila zbog neobičnog razloga. 

Žena iz Niša, na Facebooku, objavila je zanimljivo pitanje koje će nas natjerati na razmišljanje o dobrim komšijskim odnosima, kako prenosi Blic

Gospođa je anonimno na grupi pitala sugrađane i sugrađanke da li može da snosi posljedice i sankcije zbog pečenja paprika u dvorištu jer joj je - komšija prijetio da će je prijaviti policiji. 

Danas počinje predizborna kampanja u BiH: 26.000 kandidata i više od 10 miliona eura za izbore

Danas počinje predizborna kampanja u BiH: 26.000 kandidata i više od 10 miliona eura za izbore

"Poštovani, danas smo pekli paprike u dvorištu. Komšija sa žalio da mu smeta miris paprike koji dolazi iz mog dvorišta u njegovo. Rekoh 'Komšija, pa i vi pečete paprike, vaše vam ne smetaju i ne mirišu?'. Kaže on meni 'Mirišu, ali tvoje mi smetaju, a moje mi ne smetaju i ja ću da te prijavim komunalnoj inspekciji'", navodi se u objavi. 

Kako je rečeno iz Gradske uprave Beograda, kaznom u fiksnom iznosu od 25.000 dinara ili 400 KM kazniće se za prekršaj fizičko lice ako ne postupa u skladu sa dopunjenim odredbama, dok će se pravno lice, kao stanar kazniti novčanom kaznom u fiksnom iznosu od 150.000 dinara ili oko 2.600 KM.

Pitanje o zimnici uzburkalo mnoge
Facebook/Screenshot: Pitanje o zimnici uzburkalo mnoge

U Bosni i Hercegovini, novim Zakonom o stvarnim pravima, zabranjeno je bacanje hrane, smeća, roštiljanje na balkonima i pranje balkona većom količinom vode, a kazne za fizička i pravna lica idu od 500 KM do 1000 KM.

Kada komšija upali roštilj ili pravi zimnicu na balkonu stambene zgrade u Sarajevu, ako ne odlučite da se pridružite, možete ga prijaviti kućepazitelju zgrade, koji je odgovoran za kućni red ili Gradskoj službi za inspekcijski nadzor na sljedeće brojeve telefona: 033 407 496, 033 407 495.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije