Snimljene nove epizode Milijunaša - velike su promjene, ovo je novi joker!

Radiosarajevo.ba
Snimljene nove epizode Milijunaša - velike su promjene, ovo je novi joker!
PrtScr / Tarik Filipović u Milijunašu

Na HRT-u se upravo snimaju posljednje ovosezonske epizode kviza “Tko želi biti milijunaš?”.

"Hoćemo li se zagrliti ako osvojite milion?", pita Filipović takmičara prekoputa, koji je još daleko od 15. pitanja.

"Puno je dezinficijensa na HRT-u, poprskat ćemo se", odgovara mu šaljivo takmičar, uz uznemiren osmijeh, dok mu se niz čelo slijeva znoj od stresa.

Hrvatski TV kviz ove se sedmice počeo ponovno snimati uz protupandemijske mjere koje su donijele velike promjene, javlja Jutarnji. Snima se bez publike u studiju, s novim džokerom - Tri znalca.

"Ideja je s popisa džokera koje smo imali na dispoziciji. Konzultirali smo se s vlasnikom licence i mislim da je to bila najbolja opcija od predloženih. Opcije su još bile Pitaj voditelja, Pitaj pratnju i Zamijeni pitanje, ali ova nam je bila najbolja jer su momci dodatna vrijednost showa, svi su poznata lica iz ove sezone, osvojili su 125.000 kuna i otvorili pitanje za četvrt miliona. Imali smo mogućnost biranja između pet ljudi i njih trojica su bili prvi koje sam nazvao i odmah su pristali. Mladi su i pokrivaju različita područja, k tome su i iz različitih dijelova Hrvatske, tako da mislim da će biti poprilična pomoć", govori Igor Grković, urednik “Milijunaša”.

Džoker Tri znalca zamjena je za džoker Pitaj publiku. Jer publike nema.

"Prilagodili smo se i sada snimamo u malo realnijoj situaciji, smije nas biti do 40 u jednom prostoru. Nas sada ukupno ima 30-ak, s natjecateljima i ekipom u studiju koja uključuje pet kamermana, mikromana, voditelja studijskog snimanja i šminkericu. Naravno, bilo je bitno i da osiguramo razmake natjecateljima, ali i ljudima koji rade iza kamere", objašnjava Grković kako funkcionira novi džoker.

Ako takmičaru treba pomoć, on može pozvati Tri znalca koji sjede u gledalištu na međusobnoj udaljenosti od dva metra. Oni, pak, ako misle da znaju odgovor, dižu ruku. Takmičar odabire znalca čiju pomoć želi, a ovaj mu pak odgovara za koji odgovor misli da je tačan. Potom je na takmičaru da odluči hoće li vjerovati znalcu te da odluči koji je odgovor konačan.

No ko su ta famozna Tri znalca?

Josip Vuklijaš, Bruno Kirinić i Ivan Jurić bivši su ovosezonski takmičari “Milijunaša”. Svi su otvorili pitanje za 250.000 kuna, no odustali su i uzeli 125.000 kuna.

 

Trenutačno se snimaju samo četiri emisije kako bi dovršili snimanja koja su bila planirana do početka ljetne sheme, a dalje će vidjeti. Tako će se zadnja emisija u sezoni emitirati 4. juna. No, budu li restrikcije na snimanjima vrijedile i u augustu i u septembru, onda će “Tri znalca” zadržati kao džoker. Ako se pokažu kao dodana vrijednost kviza, postoji mogućnost da ih se zadrži i kada mjere popuste.

Jučer se snimala epizoda koja će se već danas emitirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije