Na ovom pitanju mu nije pomogao ni joker pola-pola, biste li vi znali?

Radiosarajevo.ba
Na ovom pitanju mu nije pomogao ni joker pola-pola, biste li vi znali?
Screenshot / Iz kviza Milijunaš

U najnovijoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš? najuspješniji takmičar bio je Dejan Kišiček (30) iz Zagreba, koji je odustao na pitanju za 125.000 kuna.

 Na tom putu je zatražio pomoć publike na pitanju za 16.000 kuna ne bi li tačno odgovorio čime su 'obični ljudi' kažnjavali ispitanika u kontroverznom psihološkom pokusu Stanleyja Milgrama. Je li riječ o elektrošokovima, preglasnoj muzici, uskraćivanju vode ili buđenju iz sna?

Poslušao je publiku koja je najviše glasova, 45 posto, dala elektrošokovima te je potom preko pitanja za dvostruko viši iznos, u kojem je tačno izračunao koliki postotak svjetskog stanovništva živi u Hrvatskoj, stigao i do onoga za 64.000 kuna. 

Tada je upitao džokera 'zovi' je li cepelin Hindenburg koji je 1937. izgorio prilikom slijetanja u New Jersey bio ispunjen vodikom, helijem, metanom ili propanom. Pozvana pomoć rekla mu je vodik, a Dejan je, ponudivši ga kao konačan odgovor, osvojio spomenuti iznos te otvorio sljedeće pitanje.

Iz kviza Milijunaš - undefinedScreenshot: Iz kviza Milijunaš
Na kojem je otoku pomorac Petar Marinić 1872. podigao Toretu, poznatu kao 'toranj ljubavi'? Glasilo je pitanje uz ponuđene otoke Susak, Silbu, Šipan te Šoltu.
Iz kviza Milijunaš - undefinedScreenshot: Iz kviza Milijunaš

Upotrebom džokera 'pola-pola' ostali su otoci Silba i Šolta no takmičar nije bio sklon riziku pa je odustao. U igri 'što biste rekli da ste ostali' pogodio je kako je riječ o Silbi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije