Milijunaš: Zbog publike ostao bez 64 hiljade kuna, znate li vi odgovor na pitanje?

Radiosarajevo.ba
Milijunaš: Zbog publike ostao bez 64 hiljade kuna, znate li vi odgovor na pitanje?
Foto: HRT / Mislav Miličević

Jučerašnje izdanje kviza Tko želi biti milijunaš otvorio je novinar Mislav Miličević koji je nastavljao svoj niz iz prošle emisije. Počeo je sedmim pitanjem za 4000 kuna (oko 1.040 KM), a ostala su mu i dva džokera.

Mislav je dogurao do 11. pitanja za 64 hiljade kuna (oko 16.500 KM) u kojem se tražio slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Zatražio je pomoć publike, ali većina glasova (51 posto) navela ga je na krivi trag, te je na to pitanje odgovorio netočno i tako napustio kviz osvojivši 32 hiljade kuna (oko 8.300 KM).

PItanje je bilo - koji je slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igrara u Tokiju 2020, a odgovori: Ujedinjeni odricanjem, Ujedinjeni odvažnošću, Ujedinjeni osjećajem, Ujedinjeni osobnošću.

Najviše glasova, 51 posto, publika je dala sloganu Ujedinjeni odvažnošću. Prihvativši mišljenje publike krivo je odgovorio jer slogan, kojemu je publika dala samo 21 posto, glasi - Ujedinjeni osjećajem.

Sljedeći je na redu bio fizioterapeut Sven Šijak iz Zagreba, on je pogriješio tik prije prelaska drugog praga i tako kviz napustio sa samo 1000 osvojenih kuna (oko 260 KM), a zeznulo ga je pitanje iz fizike na kojem se kockao i nagađao odgovor.

Naime, nije pogodio ko je 1927. uveo načelo prema kojem je nemoguće istodobno savršeno precizno znati položaj i impuls čestice. Rekao je Erwin Schrödinger, a među ponuđenim odgovorima bili su još i Albert Einstein, Paul Dirac te Werner Heisenberg. Navedeno načelo uveo je Heisenberg.

Posljednji takmičar bio je Ivica Glavan iz Zadra koji će sljedeću emisiju otvoriti pitanjem za 16 hiljada kuna (oko 4.100 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije