Poznati kuhar Gordon Ramsey otkrio koje jelo nikada ne naručuje u restoranu

0
Radiosarajevo.ba
Poznati kuhar Gordon Ramsey otkrio koje jelo nikada ne naručuje u restoranu
Foto: Youtube / Gordon Ramsey

S obiljem restorana širom svijeta i sedam Michelinovih zvjezdica, Gordon Ramsay se ističe kao autoritet u svim aspektima gastronomije. On dijeli važan savjet o jelu koje bi ljudi trebali izbjegavati naručivati kada jedu vani: supa dana.

U nedavnom intervjuu za Town & Country, Ramsay je izrazio zabrinutost da restorani ponekad recikliraju stare namirnice i predstavljaju ih kao današnje specijalitete.

Njegov prijedlog je da gosti postavljaju pitanja o supi dana, istražujući što je bila jučerašnja "soup du jour" prije nego što naruče današnji specijalitet. Ramsay upućuje na mogućnost da to bude juha koja nije svježa ili sezonska.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Osim toga, Ramsay dijeli kako često konsultuje konobare kada naručuje u novim restoranima. Smatra da konobari imaju dragocjen uvid jer često probaju veći dio jelovnika i mogu podijeliti informacije o posebnostima koje je kuhar dodao ili preferencijama lokalnog stanovništva.

Interesantno, ovaj intervju s Ramsayem označava njegov povratak u vijesti nakon nedavne internetske šale na njegov račun. Internet je bio nemilosrdan nakon što je Ramsay podijelio navodno inspirativne savjete koje je dobio od svog svekra, Chrisa Hutchesona, dok je pričao o skupljanju novca za svoj prvi stan s partnericom Tanom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije