Pojeo 39 kovanica i 37 magneta iz bizarnog razloga: Doktori mu u tijelu pronašli haos

0
Radiosarajevo.ba
Pojeo 39 kovanica i 37 magneta iz bizarnog razloga: Doktori mu u tijelu pronašli haos
Foto: Pixabay / Ilustracija

U bolnici u New Delhiju, doktori su uklonili 39 novčića i 37 magneta iz crijeva muškarca nakon što je progutao te metale pod pretpostavkom da "cink pomaže u izgradnji tijela".

Rendgenski snimci prije operacije pokazuju masivne ugruške od metala koji su se formirali u crijevima 26-godišnjaka nakon što je proveo nekoliko tjedana gutajući novčiće dok je prolazio kroz tretman za neodređeni psihički poremećaj, javlja ANI news wire.

Pacijent, koji nije javno imenovan, vjerovao je da može apsorbirati cink iz 39 novčića koje je pojeo - i mislio je da će mu gutanje magneta pomoći u tom procesu. Doktori su saznali o opsegu onoga što je uradio kada je stigao u hitnu službu sa žaljenjem na povraćanje i bol u trbuhu koji su trajali više od 20 dana.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Novčići i magneti uzrokovali su opstrukciju crijeva u njegovom tijelu, što je izazvalo hitan hirurški zahvat uklanjanja metala. Hirurzi su primijetili da su se magneti i novčići grupisali u dvije odvojene petlje u tankom crijevu, pri čemu ih je magnetska sila potaknula da se zaključaju i uzrokuju eroziju dužinom crijeva.

Srećom, doktori su uspjeli otvoriti crijeva i ukloniti sve novčiće i magnete. Velika količina metala također je pronađena u njegovom želucu i odmah uklonjena. Službenici su primijetili da su neki od magneta koje su izvadili iz tijela muškarca bili oblikovani kao srce, kugla, metak, trokut i zvijezda.

Nutricionistički savjet: Kako smršati uz savršen međuobrok - ova grickalica je broj jedan

Nutricionistički savjet: Kako smršati uz savršen međuobrok - ova grickalica je broj jedan

Rendgenski snimak nakon operacije potvrdio je da su svi metali uspješno uklonjeni iz želuca i crijeva 26-godišnjaka. Pacijent je proveo sedam dana u bolnici oporavljajući se od postupka prije nego što je otpušten.

Iako je muškarac navodno vjerovao da će mu novčići dati pojačanje cinka, konzumiranje tako velike količine metala može rezultirati otrovanjem, prema Centru za kontrolu otrova.

Kada se novčići koji sadrže cink progutaju, kisele tekućine u želucu mogu izazvati "curenje cinka iz novčića", što može dovesti do bolova u trbuhu, proljeva i povraćanja. U težim slučajevima, toksičnost cinka čak može rezultirati smrću, javlja Klik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije