Pet tipova "bolesnih" veza koje su danas postale normalne

Radiosarajevo.ba
Pet tipova "bolesnih" veza koje su danas postale normalne
Foto: Pixabay / Ilustracija
U današnje vrijeme je spektar između "u vezi" i "solo" širi nego ikad prije...

Kako piše Cosmopolitan, postoji nekoliko "bolesnih" veza koje su danas sasvim normalne u društvu.

Bivši s kojim se još uvijek povremeno (s)petljate

Vas dvoje ste navikli da budete zajedno pa niste još uvijek u mogućnosti da u potpunosti odustanete. Ne želite više da budete u vezi s njim, raskinuli ste s dobrim razlogom, ali kada se osjećate usamljeno, još uvijek vam je dovoljno privlačan da dogovorite druženje. Iako ovo nije najzdraviji kraj veze, barem ste u dobrim odnosima dok ne naleti sljedeći.

"Volim te, ali se bojim to da kažem"

Vas dvoje ste potpuno ludi jedno za drugim i svi oko vas to vide osim, naravno, vas dvoje. Previše ste preplašeni da mu priznate svoja osjećanja, kao i on vama. Umjesto toga, glumite da ste u potpunosti ravnodušni i vječno odgađate pomicanje stvari na viši nivo.

Poziv upomoć

Jedino vrijeme kada vas on zove ili kad vi zovete njega je kad se neko od vas zaželi malo akcije. Vi i on niste kompatibilni ni po čemu i ne pada vam ni na kraj pameti da komunicirate sa njime, osim kada dogovarate druženje. Možda ni za to nije idealni kandidat, ali kraj ostalih opcija, on je najmanje zlo.

Prijatelji koji povremeno postanu nešto više

Ne želite vezu s njim i vaše prijateljstvo je toliko snažno i nevjerovatno vam znači. Ali iako biste voljeli, jednostavno ga ne možete doživeti kao frajera s kojim biste bili u vezi. Ali ga zato povremeno doživite kao savršeno kompetentno društvo da vam uljepša usamljene noći.

Veza do koje vam "nije stalo"

U vezi ste, ali iz samo vama poznatih razloga glumite kako ni vama ni njemu nije stalo. Nijedno od vas ne želi djelovati pretjerano angažovano i zaljubljeno, pa glumite ravnodušne sante leda, dok ste zapravo oboje vrući gejziri kojima je itekako stalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije