Traže mir i tišinu: Muškarci 7 sati godišnje provedu krijući se u kupatilu

Radiosarajevo.ba
Traže mir i tišinu: Muškarci 7 sati godišnje provedu krijući se u kupatilu
Foto: LadBible / Ilustracija

Muškarci sedam sati godišnje provedu krijući se u kupatilu gdje traže mir i tišinu, pokazali su rezultati nove studije u koju je bilo uključeno hiljadu muškaraca.

Kako se navodi u istraživanju, glavni razlozi su jer se tamo sklanjaju od partnera, izbjegavaju djecu i radne zadatke, te žele provesti vrijeme na mobitelu bez da ih neko ometa.

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, a naručili su ga iz Pebble Greya (kompanije koja se naziva 'eksperti za kupatilo') i iz koje su saopćili:

"Kako smo doznali, kupatilo je mjesto koje mnogi muškarci doživljavaju kao 'svetište', mjesto gdje se sklanjaju od buke svijeta, pagdje traže mir i tišinu,  makar na jedan trenutak."

Muškarci koji su učestvovali u istraživanju rekli su da ih najčešće ometa partner, a slijede djeca; 45 posto ispitanih je reklo kako im je teško pronaći vrijeme za sebe, a četvrtina je navela kako njihovi partneri ne cijene koliko su zauzeti.

Čak 25 posto ispitanih reklo je da ne znaju kako bi izdržali da se ne sklone u kupatilo, a 23 posto je reklo kako im je kupatilo "sklonište od svega, najsigurnije mjesto koje imaju".

Istraživanje nije obuhvatilo žene, pa nismo saznali gdje se majke i žene skrivaju od svijeta i da li to ikako uspiju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije