Mjesečni horoskop za oktobar: Izazovi već od prvog dana

Radiosarajevo.ba
Mjesečni horoskop za oktobar: Izazovi već od prvog dana
Pixabay / Ilustracija
U nastavku saznajte šta vam zvijezde spremaju za mjesec oktobar.

OVAN

Za sve vas koji ste rođeni u znaku Ovna slijedi dobar i aktivan poslovni period. Dobra je prilika kako za nove projekte, tako i za završavanje postojećih. Brojne obaveze koje vas čekaju, sastanci i pregovori traže vašu punu pažnju i angažovanost, što vam neće teško pasti jer će rezultati a i finansije, biti i više nego dobri, a to će vam dati još veću motivaciju.

Važno je samo da vam fokus i organizacija budu na najvišem nivou. Pripazite na odnose sa kolegama i nadređenima, ne ulazite u konflikt već upotrijebite svoje odlične vještine pregovaranja. Dakle, čeka vas mnogo zalaganja ali i odličnih rezultata.

Na emotivnom planu, ovo je za vas idealan period da komunikaciju sa voljenom osobom podignete na viši nivo. Iskoristite to, razgovarajte i riješite sve nedoumice i probleme, kako bi zrak među vama bio čist i kako bi se otvorio prostor za lijepe zajedničke planove. I slobodne Ovnove čeka zanimljiv period, mnogo prilika za upoznavanje. Ključ je u umjerenosti, više slušajte a manje pričajte, i emocije zadržite za sebe, makar za početak.

Ovaj talas dobre energije iskoristite i za lijepu komunikaciju sa prijateljima i porodicom, kako bi imali snagu i podršku za sve dalje izazove koji vas čekaju.

BIK

Rođenima u znaku Bika slijedi sjajan mjesec, kada je u pitanju posao i karijera. Nailazeće poslovne prilike treba da prihvatite spremno i rezultati neće izostati. Dobra organizacija i jasno postavljeni ciljevi će biti vaše oružje za uspjeh u ovom mjesecu. Komunikacija sa kolegama je dobra ali ako su ostali neki neraščišćeni odnosi iz prethodnog perioda, rješite ih. Podrška kolega vam je sada bitna a i mišljenje nadređenih kao smjernice za dalje korake. Ukoliko date svoj maksimum, ovo će biti vaš mjesec.

Kada je u pitanju ljubav i partnerstvo, period nosi neke izazove u komunikaciji. Mogućnost trzavica i napetost u odnosu su naglašeni pa ih stoga dočekajte spremni. Drugim riječima, ne reagujte na prvu loptu već smireno i na lijep način uspostavite kvalitetnu komunikaciju. Važno je da čujete partnera na pravi način, a i on vas. Slobodni Bikovi su u ovom periodu malo suzdržani pa neće olako ulijetati u veze, ali je lijepa prilika za izlaske i druženja.

Oslušnite sebe i svoje unutrašnje ja, pružite sebi sve što je potrebno. Odmor, kvalitetan san i bogata ishrana su važni kako bi ostali u formi u ovom periodu.

BLIZANCI

Pred Blizancima je period koji će obiležiti novi kontakti i partnerstva. Odlične komunikacione vještine koje blizanci posjeduju je sada važno iskoristiti, posebno oni koji se bave javnim poslom, pregovaranjem, prodajom i sl. Otvaraju se prilike za službena putovanja, pa ih iskoristite kako bi stekli poznanstva koja će vam kasnije biti korisna. Dakle, akcenat je na aktivnosti i otvorenosti, što Blizancima neće teško pasti.

Kada su u pitanju partnerski odnosi, nailazi period kada ćete željeti da istaknete svoju individualnost i manje budete "mi" a više "ja". To ne znači sebičnost već samo potrebu da budete svoji u tom odnosu. Važno je da to vaš partner shvati i prihvati, a to će se desiti samo kroz otvorenu komunikaciju i iskrenost. Na taj način ne samo da neće doći do svađa i trzavica, već će vaš odnos postati kvalitetniji. Slobodne Blizance čeka lijep period i otvaranje prilika za nove veze. Seksualna energija je u ovom periodu naglašena, što je dobro i za zauzete i za slobodne Blizance.

Stres i napetost vam samo škode pa pronađite način da se opustite i primirite.

RAK

Rakove čeka naporan period kada je posao u pitanju. Brojne obaveze za koje ćete imati utisak da se samo gomilaju bez kraja, kao i težina posla, činiće vas nervoznim. Ciljevi koje ćete postaviti pred sebe su veliki ali ukoliko uspijete da sve izbalansirate, rezultati neće izostati. Važno je da uslijed tog haosa ne izgubite fokus jer su sve važne odluke koje budete u ovom periodu donosili, bitne za naredni period.

Na emotivnom planu, ovo je period flerta, lagane zaljubljenosti, neobaveznih susreta i naglašene seksualne energije. Tako će svim slobodnim Rakovima ovo donijeti lagane priče, bez prevelike potrebe da vezu učvrste i podignu na viši nivo. Obratite pažnju na to da li to odgovara i drugoj strani jer se lako može desiti da bude povrijeđena. Sa druge strane, i Rakovima koji su u vezi ovakav period i energija odgovaraju kako bi vezu osvježili i unijeli malo zabave u nju.

Stres koji će vam posao donijeti potrudite se da izbalansirate opuštajući se kad god za to imate vremena, makar bilo i na kratko.

LAV

Za sve pripadnike ovog znaka, nailazi povoljan poslovni period. Idealna je prilika da sada sve planove i započete projekte dovršite jer će rezultati biti dobri. Takođe i svi novi planovi i projekti će u ovom mjesecu imati priliku da budu uspješno dovršeni. Važno je da ne odlažete obaveze i ne odugovlačite, već da iskoristite povoljan period. I finansije će biti bolje nego u prethodnom periodu. Povoljna je prilika i za ulaganje, ako imate mogućnost i ideje za to.

Na ljubavnom planu, zauzete Lavove očekuju manji problemi u vezi, lošiju komunikaciju i trzavice. Imat ćete nerazumijevanje za partnera, manjak strpljenja i emocija. Važno je da zastanete i izbjegnete nagle reakcije već da saslušate partnera i nađete kako vremena tako i razumijevanja za njega.

Potrudite se da oživite emocije prema partneru koje ste na kratko zapostavili, jer može da se desi da u ovom periodu par pogrešnih koraka dovedu do odluke zbog koje se kasnije možete kajati. Slobodni pripadnici ovog znaka treba da pripaze na izbor partnera. Slušajte svoje intuiciju.

Kvalitetan odmor će vam pomoći da se nosite sa izazovnim i aktivnim periodom koji nailazi.

DJEVICA

U poslovnom smislu, kod pripadnika ovog znaka, fokus je na finansijama. Budite oprezni u ovom periodu kada je novac u pitanju. Pažljivo razmislite u šta ulažete ili još bolje, ako je moguće, preskočite ovaj mjesec kada su ulaganja u pitanju. Važno je da odluke tog tipa donosite u konsultaciji sa stručnom osobom. Poseban oprez za pripadnike ovog znaka koji rade sa novcem, budite pažljivi i dva puta provjeravajte sve.

Po pitanju emotivnog života, pojačana nervoza koju sa posla prenosite u vezu, donijeće i svađu, rasprave i nerazumijevanje za partnera. Probajte da odvojite posao i ljubav, i da sa partnerom provedete kvalitetno vrijeme jer će to prijati i vama, i omogućiti da se opustite a to vam je sada najpotrebnije. Fokus je na kompromisu, komunikaciji sa partnerom i razumijevanju za njega. Ukoliko to budete imali na umu, do ozbiljnih sukoba neće doći.

Uvedite neke slobodne aktivnosti u svoju dnevnu rutinu kako bi pomjerili fokus sa posla na neke ljepše stvari. Relaksacija, kako fizička tako i mentalna, neophodna je.

VAGA

Za sve Vage, u narednom periodu akcenat je na komunikaciji. Nalet dobre energije po tom pitanju, donijet će vam brojne uspješne sastanke, pregovore i nove kontakte. Dobar je period za sve Vage kojima je posao vezan za komunikaciju i promociju, jer će odlične komunikacione vještine doći do izražaja i donijeti dobre rezultate. Dobar je period i za sticanje novih znanja pa ukoliko imate priliku za neko usavršavanje, prihvatite je.

Kao i u poslu, i u ljubavi, sada je najvažnija komunikacija. Ukoliko imate neke neraščišćene teme sa voljenom osobom, dobra je prilika da sada sve riješite. Otvorenost i iskrenost su sada najvažnije, jer nemate šta da izgubite, već samo da dobijete.

Saslušajte partnera, i recite sve što ste krili ili se ustručavali da kažete, i vaša veza će se podići na viši nivo. Slobodne pripadnike ovog znaka čeka period uživanja u svojoj slobodi jer neće pristajati na bilo kakve prilike za vezu, već samo nešto što je kvalitetno i ima izgleda da potraje.

Kada je zdravlje u pitanju, potrudite se da se okružite samo pozitivnom energijom i izbjegavajte tzv. emocionalne vampire, jer vam je energija i te kako potrebna sada.

ŠKORPIJA

Škorpije u ovom mjesecu očekuje povoljan poslovni period, posebno za timski rad. Dakle, potrudite se da u sve projekte i planove uključite i kolege i saradnike, jer će rezultati biti na najvišem nivou. Dobra komunikacija će biti naglašena pa je iskoristite za pregovore. Sada je i pravo vrijeme da iznesete svoje ideje i saslušate i kolege po tom pitanju, jer zajedničkim snagama možete da te ideje i usavršite.

Što se ljubavi tiče, zauzete Škorpije čeka lijep period zbližavanja sa partnerom. Sada je pravo vrijeme da se posvetite jedno drugom, i vašu vezu dovedete na mnogo bolji nivo nego što j bila u proteklom periodu ispunjenom trzavicama.

Isplanirajte neke aktivnosti, izlazak, kraće putovanje sa partnerom, ili se jednostavno osamite u svojoj intimi. I seksualna energija je dobra, što će dodatno dati podstrek za lijepo provedeno vrijeme sa partnerom. Slobodne Škorpije bi trebalo da smanje očekivanja po pitanju budućeg partnera, jer je prava osoba možda negdje u blizini ali je od svih visokih očekivanja i ne primjećujete.

Pripazite na nervozu i probajte da je ublažite prirodnim sredstvima.

STRIJELAC

Kada je posao u pitanju, Strijelčeve očekuje lagan period. Iskoristite taj nalet dobre energije i uz malo truda postići ćete dobre poslovne rezultate. Važno je da budete strpljivi i da ne odustajete prerano. Akcenat je na dobroj organizaciji, sistematičnosti i pedantnosti. Isplanirajte svoje vrijeme, postavite svoje ciljeve i idite do kraja jer će se isplatiti.

Naredni mjesec je u znaku pozitivne energije i naglašene seksualnosti, što će donijeti benefite i onima koji su u vezi a i slobodnim Strijelčevima. Iskoristite to kako bi osvježili svoju vezu i interesovanje za partnera a možda čak i da proširite vašu porodicu. Slobodni pripadnici ovog znaka će isto uživati u toj lakoći i flertu. Ne opterećujte se previše nekim dubljim stvarima, ozbiljne veze su moguće iako to ne izgleda tako na prvi pogled.

Pozitivne stvari koje će vam se dešavati na svim životnim planovima donijeće vam dobru energiju i učiniti dobro zdravlju.

JARAC

Naredni period će za pripadnike ovog znaka biti dobar po pitanju sticanja novih znanja i vještina. Važno je da budete otvoreni i spremni da prihvatite promjene i primjenite ih na sadašnje poslovanje. Iskoristite sve kako biste se usavršili i bili u toku sa novinama. Poznati ste kao vrijedni i istrajni, samo je važno da se ne držite strogo ustaljenih sistema poslovanja već da počnete da se zanimate za nove. Dobar je period i po pitanju finansija.

Pripadnici ovog znaka koji su u vezi, sada će željeti da taj odnos podignu na viši nivo. Ukoliko mislite da uz sadašnjeg partnera nemate budućnost, dobro razmislite i razgovarajte sa njim prije nego što odlučite da odustanete od njega. Potrebno vam je da se okrenete ka porodici, kao osloncu u vašem životu i na to budite fokusirani. Slobodni Jarčevi imaju šansu da upoznaju zanimljivu osobu.

Zdravlje će vam u narednom periodu biti bolje, sa manje nervoze i stresa.

VODOLIJA

Vodolijama naredni period može donijeti probleme na poslu koji ne moraju biti krupni, iako će djelovati značajno. Sada je važno da razmišljate racionalno i hladne glave, i da nista ne primate k srcu. Vrijeme je da emocije ostavite po strani i da jasno sagledate stvari, pa ćete tako i uvidjeti i rješenje. Pratite svoj unutrašnji osjećaj i sve može biti dobro.

Pripadnici ovog znaka koji su u vezi, sada će biti na svojevrsnom testu. Važno je da u tom odnosu ne izgubite svoje ja, i ne padnete pod uticaj partnera, koji ne mora biti nužno loš. Važno je da zadržite svoju individualnost i stav po mnogim pitanjima kako se kasnije ne bi kajali jer ste bili pod njegovim uticajem. Slobodne Vodolije očekuje period flerta i zabave, pa iskoristite to i uživajte.

Provodite više vremena sa prijateljima, opuštajući se jer će vam to najviše prijati.

RIBE

Naredni poslovni period pripadnicima ovog znaka neće donijeti neke posebne novine. Akcenat je na timskom radu i dobroj komunikaciji, kao i pravovremenim i tačnim informacijama. Potrudite se da saslušate sve članove tima, i prihvatite sve ideje i zamisli. Zajedničkim trudom možete dobiti odlične rezultate, važno je da se fokusirate na tim.

Zauzete pripadnike ovog znaka očekuju male turbulencije u vezi. Problemi sa kojima možete da se suočite rješavajte hladne glave, razgovorom i međusobnim razumijevanjem. Ovde je akcenat na partnerstvu, pa se potrudite da ne budete tvrdoglavi i sebični. Važno je da saslušate partnera, i koliko god da se ne slažete sa njim, da ga makar razumijete, ali iskreno i od srca. Dobro je i da osvježite seksualni život jer je on bitan segment vaše veze i dodatno je može učvrstiti.

Slobodni pripadnici ovog znaka će u narednom periodu imati veliku šansu da uplove u vezu.

U narednom periodu ćete biti previše emotivni i razdražljivi pa se potrudite da se primirite i pronađete nešto što vas opušta i u čemu uživate, 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije