Ovo su pokazatelji da ste u vezi s pogrešnom osobom

Radiosarajevo.ba
Ovo su pokazatelji da ste u vezi s pogrešnom osobom
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Mnoge su od vas sigurno bar jednom završile u vezi s pogrešnom osobom.

To nije ništa čega se trebate sramiti. Možda ste se još uvijek tražile i niste znale što očekujete od muškarca, a možda vas je jednostavno ponijela želja za ljubavlju. Kako god bilo, poprilično je lako zaglaviti u vezi koja vam baš i ne odgovara. No neki ljudi to ne shvate na vrijeme pa cijeli život provedu s krivom osobom. A kako se to ne bi dogodilo i vama, otkrivamo vam pet znakova koji ukazuju da on ipak nije "onaj pravi".

S njim se ne osjećate opušteno

Potrebno je vremena kako biste se opustili uz nekog novog, no ako se nakon par mjeseci veze i dalje ne osjećate ugodno uz njega te ne možete biti svoji, onda tu nešto ne štima. Parovi koji su u sretnoj vezi najčešće su najopušteniji kada su sami te jedno s drugim mogu pričati baš o svemu, pa čak i o gnjusnim stvarima te bivšim vezama.

Nemate baš puno toga zajedničkog

Možda ste čuli da se suprotnosti privlače, no to je češće laž nego istina. Naravno, postoje neki parovi koji se međusobno potiču na isprobavanje nekih novih stvari jer su prije upoznavanja vodili različite živote. Ali većinom su parovi s različitim interesima nesretni jer je malo onih koji su spremni na svakodnevne kompromise. A veliki problem u vezi mogu prouzrokovati i različita stajališta o životu, religiji, politici, pa čak i banalnim stvarima, poput muzičkog i filmskog ukusa, jer se takve sitnice lako mogu razviti u velike svađe.

Krivi vas za sve loše u vezi

Svako želi usrećiti svog partnera, to je jedna od prednosti koju sa sobom nose ljubavne veze. No ako on smatra da ste vi tu samo kako biste ga činili sretnim, a razočara se svaki put kada u nečemu pogriješite, onda vaša veza nije dobra. Ne treba vam neko ko će sve probleme u vezi svaljivati na vas jer tako nikada nećete biti sretne i samo ćete sa strepnjom čekati njegovu reakciju.

Imate različite stavove o zajedničkom vremenu

Ako se baš uvijek posvađate oko vremena koje biste htjeli provesti zajedno, što može uključivati i dopisivanje, onda je očito jednome od vas manje stalo. A ako ste upravo vi ta osoba koja se često osjeća kao da je partner izbjegava, to je možda i istina i ne isplati se trošiti živce i strpljenje na takvu vezu.

Vaša veza vas ne čini sretnom

Ovo možda zvuči kao nešto očito, no često baš one osobe koje su u nesretnim vezama to shvate posljednje. Ako vam roditelji i prijatelji govore da ste prije veze bili sretniji, vjerovatno su u pravu jer oni koji vas poznaju cijeli život najbolje će uočiti promjene u vašem ponašanju i raspoloženju. Ljubav bi vas trebala činiti najsretnijima, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije