Ova žena ima 93 godine, a tvrdi da izgleda bolje nego sa 50: 'Ovo je pet tajni mog izgleda'

3
Radiosarajevo.ba
Ova žena ima 93 godine, a tvrdi da izgleda bolje nego sa 50: 'Ovo je pet tajni mog izgleda'
Foto: TikTok / colostrum.health

Jedna je 93-godišnjakinja pokazala svijetu kako se ona bori protiv starenja. Wellness savjetnica, koja se na TikToku naziva @colostrum.health, vjeruje da sada izgleda bolje nego što je izgledala s 50 godina, a sve je to zahvaljujući prirodnim pripravcima za zdravlje.

Također, na svome je profilu odlučila podijeliti svoje savjete kako zauvijek izgledati mlado.

"Ovo je pet holističkih zdravstvenih tajni zbog kojih s 93 godine izgledam mlađe nego s 50", napisala je u galeriji. Najvažniji na njenoj listi bio je tonik protiv starenja i za podizanje imuniteta: pije sok od đumbira i limuna svako jutro na prazan želudac.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Ako imate problema s ožiljcima od akni ili tamnim mrljama na koži, rekla je da će stavljanje sirovog krompira na ta područja dva puta dnevno pomoći da oni nestanu. Osim kože, zdrava joj je i kosa. "Domaće ruzmarinovo ulje jedini je način da vratite zdravu kosu ako ste je ikada farbali ili izbjeljivali", rekla je, tvrdeći da je ova metoda puno bolja od proizvoda kupljenih u trgovini.

Njeno je tijelo također vitko i zategnuto - i rekla je da je to zahvaljujući mlijeku. "Goveđe mlijeko ima najsnažniji oblik hranjivih tvari koji mi je pomogao održati zdravu težinu i zaustavio nadutost. Ako bih morala izabrati jednu stvar kojoj bih pripisao svoje zdravlje i ljepotu u ovim godinama, to je ovo", dodaje, piše The Sun.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@colostrum.health/photo/7337735435596172587[/tiktok]

A budući da se i unutra osjeća dobro, otkrila je kako to održava. "Ako se borite s održavanjem visoke razine energije i fokusa tokom dana, kafa od gljiva promijenit će vam život" preporučuje, "Ako želite oživjeti svoje tijelo, morate ovo isprobati" A neki kažu da jesu.

"Kafa s gljivama mi je ozbiljno promijenila život. I meni je pročistila crijeva", napisao je jedan korisnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije