... / Spriječite probleme: Otkrijte je li vam tijelo kiselo uz pomoć jedne namirnice

19. 11. 2020. u 21:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Interesantno je da cvekla može pomoći da odredite nivo kiseline u stomaku. Sve što vam treba je pojedete ovo povrće, a onda provjerite boju urina.

Ako vam je mokraća bistra, znači da imate normalne količine kiseline u stomaku. Ako imate ružičast urin, kiselina u stomaku je prilično slaba.

Ako nemate dovoljno kiseline u stomaku, nećete moći pravilno probaviti proteine, a oni će ući u tanko crijevo u obliku fragmenata proteina, a ne aminokiselina.

Stoga ovo može dovesti do niza problema od kojih je najčešći propusno crijevo. Ovaj sindrom se obično razvija kada čestice glutena naprave rupe u tankom crijevu, što omogućava da neprobavljeni sastojci hrane dođu do krvotoka.

Nepravilna apsorpcija vitamina B12 također može dovesti do umora. Drugim riječima, ne samo da će se vaši problemi razvijati, već ćete biti umorni i iscrpljeni cijelo vrijeme.

Međutim, ne treba brinuti. Pošto vam cvekla daje osnovne informacije o tome imate li dovoljno kiseline u tijelu ili nemate, na vama je da ovaj problem riješite.

Ako je vaš urin ružičast nakon konzumiranja cvekle, to znači da vam je pH nizak. Ako je tako, treba napraviti sljedeće:

1. Pijte dvije šoljice vode 15 do 30 minuta prije jela. Voda prije jela daje vašem stomaku “jastuk” koji ga štiti od kiseline.

2. Popijte gutljaj organskog jabukovog sirćeta. Pijte ga neposredno prije obroka kako biste smanjili kiselost želuca. Koristite kašiku sirćeta i čašu vode, piše Stil.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA