Nakon nestanka struje tokom operacije, ljekari koristili svjetlo na mobitelu

Radiosarajevo.ba
Nakon nestanka struje tokom operacije, ljekari koristili svjetlo na mobitelu
Foto: LadBible / Ljekari koristili svjetlo na mobitelima nakon nestanka struje

Dok su vršili operaciju, brazilski ljekari su doživjeli nezgodnu situaciju. Tokom operacije je nestala električna energija. Zbog toga su bili primorani da koriste svjetlo na mobitelu kako bi mogli nastaviti raditi, piše portal LADBible.

Operacija se vršila u bolnici Maternidade Dona Evangelina Rosa u gradu Teresina smještenom u saveznoj državi Piaui na sjeveroistoku Brazila.

U petak, 4. oktobra bolnica je bila bez električne energije 13:30 do 18 sati. Struja je nestala uslijed nevremena koje je pogodilo ovaj dio zemlje.

Generatori u bolnici se nisu odmah uključili jer sistem nije prepoznao da je prekinuta distribucija struje.

Iz bolnice su kazali sljedeće:

"Nedugo po nestanku struje u operacionom centru, uključio se generator i nastavili smo normalno raditi."

U ovom dijelu Brazila još postoje problemi u distribuciji struje, ali bolnica radi zahvaljujući generatorima.

Nije poznato koje su operacije rađene u trenutku kada je nestalo struje. Predsjednik Sindikata ljekara Samuel Moreira Rego je preko društvenih mreža potvrdio da su njegove kolege koristile svjetlo na mobitelima u trenutku kada se to desilo.

"Do kada će menažderi zanemarivati javni zdravstveni sistem? Ljekari su preopterećeni. Rade na granici stresa da bi spasili nekoga", upozorio je Rego, navodi portal LADBible.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije