Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće

Radiosarajevo.ba
Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće
Screenshot / Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće

Muškarac u Kini je hospitaliziran nakon što su ljekari shvatili kako mu je u mjehuru zaglavljen stakleni toplomjer. Tamo je završio nakon što ga je ugurao u penis, tačnije u mokraćnu cijev.

Kinez star 25 godina tražio je ljekarsku pomoć kada je primijetio krv u urinu. Nakon početnog oklijevanja priznao je kako je 11 dana ranije u uretru ugurao toplomjer. Malo mu je pobjegao i završio u mjehuru. Ispočetka je pokušavao sam izgurati toplomjer, no postalo mu je jasno da to baš i neće ići. No to nije bio dovoljan razlog da se javi ljekaru nego se nadao kako će toplomjer ‘izaći prirodnim putem’, navodi urološki magazin.

Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće - undefinedScreenshot: Toplomjer ugurao tamo gdje ne bi ni tehnički trebalo biti moguće

Nakon što su utvrdili stanje, kao i da tanke staklene stijenke toplomjera nisu pukle u tih 11 dana, tim urologa i kirurga pod vodstvom dr. Haininga Quana odlučio se na složen zahvat. Kroz uretru su muškarcu gurnuli tanku cijevčicu čijem su vrhu bili kamera i mala kliješta. Vidjeli su tačno gdje je toplomjer zaglavljen i počeli dugotrajan proces izvlačenja. Kliještima su oprezno zahvatili vrh toplomera i malo pomalo ga izvlačili.

“Bila je potrebna iznimno nježna trakcija kako bismo spriječili pucanje toplomjera, kao i oštećenje stijenke mjehura”, navodi se u časopisu, prenosi Net.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije