SAD / Mladenci zbog korone otkazali veliku svadbu: Ono što su uradili zagrijalo mnoga srca

07. 12. 2020. u 10:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Većina mladenki morale su drastično promijeniti planove vjenčanja zbog pandemije koronavirusa, skratiti popis gostiju, otkazati veće i "zadovoljiti" se manjim prijemima i proslavama.

No, Emily Bugg i Billy Lewis iz Chicaga imali su ideju da svoju svadbenu proslavu zamijene nečim boljim i korisnijim - davanjem drugima.

Ovi su mladenci planirali veliki prijem za porodicu i prijatelje, ali s pogoršanjem pandemije shvatili su da se njihov veliki dan neće dogoditi baš onako kako su planirali.

Par se vjenčao prošlog mjeseca na skromnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici. Bio je samo fotograf.

Nisu imali mjesto za proslavu, prijem i goste, ali su imali 5.000 dolara  pologa za hranu i ugostiteljske usluge.

Stoga su pitali svog ugostitelja mogu li hranu planiranu za vjenčanje "pretvoriti" u obroke koje bi dali za Dan zahvalnosti za one kojima je pomoć potrebna, piše CNN.

Mladenci i ugostiteljska kompanija pomogli su u usluživanju 200 obroka ljudima kojima su dijagnosticirane mentalne bolesti i onima oboljelim zbog korištenja opojnih druga.

"Gledajući širu sliku, otkazivanje velikog vjenčanja nije najgora stvar koja bi se mogla dogoditi. Sretni smo što smo u braku i toliko smo sretni što smo mogli pomoći", rekla je Bugg.

Hrana sa svadbe - undefined

Foto: Big delicious planet: Hrana sa svadbe

Heidi Moorman Coudal, koja je vlasnica ugostiteljske firme Big Delicious Planet, prisjetila se da ih je par pitao mogu li nešto dobro učiniti s njihovim pologom.

Istakla je da većina parova traži novac natrag, te da je zaista dirljivo to što je ovaj par učinio.

"Svi su bili stvarno uzbuđeni jer su znali da ova hrana ide u zaista dobre svrhe", rekao je Coudal.

Izvršni direktor centra Thresholds Mark Ishaug rekao je da ova neprofitna organizacija obično priređuje obrok za Dan zahvalnosti za svoje klijente kojima je to potrebno, ali da su to morali otkazati zbog pandemije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA