Sinagoga drastično kažnjena: Održano vjenčanje pred 7.000 ljudi, niko nema masku

0
Radiosarajevo.ba
Sinagoga drastično kažnjena: Održano vjenčanje pred 7.000 ljudi, niko nema masku
Print Screen / Tajno vjenčanje

Hasidska sinagoga u Brooklynu u New Yorku kažnjena je sa 15.000 dolara nakon što su u javnost procurile informacije i šokantni video snimci s tajnog vjenčanja koje je održano pred 7.000 ljudi.

U New Yorku je pokrenuta istraga, a kako je rekao gradonačelnik Bill de Blasio, postojala je stvarna namjera da se to prikrije, što je, kako je naveo, apsolutno neprihvatljivo, prenosi Daily Mail. 

"Naloženo im je da odmah plate 15.000 dolara kazne, a vrlo vjerovatno da će se morati suočiti i s dodatnim posljedicama", istakao je Blasio. 

U ovoj sinagogi održano je tajno vjenčanje Joela Teitelbauma, unuka velikog rabina Aarona Teitelbauma, na kojem je bilo prisutno sedam hiljada gostiju.

Na snimci sa vjenčanja primjetno je da se niko ne pridržava socijalne distance niti ima masku.

Sjedinjene Američke Države su najpogođenije pandemijom koronavirusa. 

Javnost je osudila ovaj čin, a guverner New Yorka Andrew Cuomo uputio je oštre kritike organizatorima. 

"To je nezakonito. To je također nepoštovanje prema građanima New Yorka. Zakon štiti sve. Štiti vas, štiti mene. Tražim od gradonačelnika da se provede istraga kako bi se adekvatno kaznili odgovorni", kazao je Cuomo. 

Cuomo je je naveo da je u oktobru naređeno otkazivanje vjenčanja još jednog unuka rabina Aarona Teitelbauma - Zalmana, na kojem se očekivalo čak 10.000 ljudi. 

"Ispostavilo se da je, s obzirom na to da smo zaustavili to vjenčanje, njihova reakcija bila - pa sad ćemo imati tajno", rekao je Cuomo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije