Kada priprema hrane "izmakne kontroli": Njeni obroci postali su viralni

Radiosarajevo.ba
Kada priprema hrane "izmakne kontroli": Njeni obroci postali su viralni
Foto: Instagram / Hrana postaje umjetnost

Jolanda Stokkermans živi u Koerselu, malom selu u Belgiji, s dvoje djece.

Jedna od njenih "super moći" je pripremanje obroka.

Prije otprilike godinu dana, Jolanda je počela s laganim receptima, ali se toliko zanosila da je počela stvarati hranu na tanjuru u obliku poznatih glumaca, raskošnog cvijeća i preslatkih životinja.

Jolanda, zvana De Meal Prepper, oblikuje jestive slike, u realističnom stilu, s neizmjernom pažnjom posvećenom detaljima. Ide toliko daleko da koristi začine kao akvarelne pigmente kako bi dodala dubinu komadu, piše Bored Panda.

Stokkermans je rekla da se zaista zadubila u cijeli projekt i stvari su izmakle kontroli.

"Na kraju sam završila s ljudskim portretima, pejzažima i životinjama. Moja djeca su mi rekla da objavim slike svojih kreacija na Instagramu. Poslušala sam, i sada imam 14.000 pratioca", kazala je.

Ova mama je rekla da stalno dobija nove ideje.

"U početku pogledam u frižider da vidim koje sastojke imamo. Ponekad primijetim posebno povrće ili tjesteninu i smislim nešto novo", dodala je.

Za bojanje jela uglavnom koristi povrće, umak od paradajza, prirodne boje za hranu, soja sos i začine. Sve na tanjiru je jestivo.

Za kreiranje obroka trebaju joj dva do četiri sata, ovisno o "težini" i dostupnim sastojcima.

Kazala je i da joj je teško odlučiti se za miljenike, ali ako mora birati, to bi bili lav, jednorog, zebra ili bijeli tigar.

Poručila je i da nikome ne bi trebalo biti žao zbog "proždiranja" njenih kreacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije