Imao je 165 kg: Djevojka ga ostavila pa iz inata drastično smršavio

0
Radiosarajevo.ba
Imao je 165 kg: Djevojka ga ostavila pa iz inata drastično smršavio
FOTO: Facebook / Phelim prije i poslije

Phelim Stack (29), iz Bristola, promijenio je svoj cijeli život nakon što ga je djevojka ostavila prije godinu i po. Tada je imao 165 kila i samo je rastao. No već istu večer nakon prekida odlučio se promijeniti.

Sljedeći dan učlanio se u lokalnu teretanu i počeo je mijenjati svoju prehranu.

"Samo sam htio da te kile nestanu jer su mi doslovno bile uteg oko vrata koji mi je zaokupljao misli. U glavi sam bio jako loše, ali odlučio sam da moja priča još nije gotova. Da sam se nastavio prežderavati, bio bih mrtav do 30. rođendana", rekao je Stack za Daily Mail.

Počeo je kombinirati post sa vježbanjem i drastično je smanjio svoj unos kalorija. Često ga se moglo vidjeti kako u 2 ujutro trči na traci za trčanje u teretani.

"Nisam ničemu dopustio da me zaustavi. Bio sam na misiji, a i mama mi je rekla da sam ja zapravo vrlo zgodan muškarac ispod svih tih kila - prisjetio se Phelim, kojega njegov petogodišnji sin danas zove 'Mišićavi tata'.

U početku je bio u depresiji, posebno kada je nekoliko tjedana nakon prekida saznao da njegova bivša već ima novog dečka. No otkrio je da mu vježbanje poboljšava raspoloženje.

"Prekid je vjerojatno bio nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Balon u kojem je bio cijeli moj život, odjednom se rasprsnuo, a ja nisam imao pojma da me to čega. Nisam htio koristiti lijekove za depresiju i umjesto toga odlučio sam da ću vježbanje koristiti kao antidepresiv. Besplatni endorfin i dopamin bili su mi bolja opcija od hemikalija", ispričao je.

Već 18 mjeseci nakon što je počeo vježbati, Phelim je smršavio 75 kilograma i izgleda bolje nego ikad. Za sebe kaže da je novi čovjek, u teretani vježba šest puta tjedno, a svojoj rutini dodao je i bicikliranje i trčanje u prirodi. Nada se da će jednog dana učestvovati u takmičenju Iron Man.

"Želim vidjeti ponos na licu svog sina", zaključio je Phelim, koji svoj napredak dijeli sa svijetom preko Instagrama te na taj način inspirira i druge da pobijede kilograme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije