Godinama su pokušavali da dobiju bebu, a onda im je život pokazao koliko je čudesan

0
Radiosarajevo.ba
Godinama su pokušavali da dobiju bebu, a onda im je život pokazao koliko je čudesan
Foto: Facebook / Davor i Anđela Rostuhar

Borba za roditeljstvo je jedan od najaktuelnijih problema, i više stotina hiljada parova prolazi kroz neopisivo bolne trenutke i mučne periode dok pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Bilo da biraju prirodni put, usvajanje, vantjelesnu oplodnju ili surogat majku, bitka koju vode, psihički, emotivno i fizički je nezamisliva za one koji se nisu našli u toj situaciji.

Ipak, da postoji svjetlo na kraju tunela, i da nikada, ali baš nikada ne treba da odustanete potvrdila je nevjerovatna priča Davora i Anđele Rostuhar, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na nesvakidašnji medeni mesec, godinu dana su putovali oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture.

Prva reakcija Vice Zeljkovića nakon žrijeba za EURO 2024

Prva reakcija Vice Zeljkovića nakon žrijeba za EURO 2024

Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do najvećih svjetskih metropola, a iz toga su se rodili knjiga i film Ljubav oko sveta, u kojoj se prikazuju i razgovori sa onima koji su našli ljubav u prašumama i plemenima, sa onima koji nikad nisu pronašli ljubav, sa renomiranim svjetskim naučnicima, ali, putujući kroz brojne izazove, oni su analizirali vlastitu vezu kako bi saznali šta je zapravo ljubav i da li je univerzalna.

Ovi avanturisti su pored divnih priča iz svijeta, donijeli i jednu ličnu. Poslije dugih pokušaja da se na različite načine ostvare kao roditelji, uspjeli su da dobiju poziv i maleni 'plus' koji im je promijenio cijeli život.

Svi su ludi za Jovanom. Svi misle da je model, a ona obožava selo, cijepa drva, vozi traktor...

Svi su ludi za Jovanom. Svi misle da je model, a ona obožava selo, cijepa drva, vozi traktor...

Davor je na svom Facebook profilu opisao kako je to izgledalo.

"Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama lijepu vijest – tačnije dvije. Anđela i ja postali smo roditelji! Posvojili smo jednu malu super bebu. I čekamo još jednu", napisao je Davor.

Prepričao je kako su Anđela i on tri i pol godine pokušavali postati roditelji: "Prolazili smo sve što treba da bi postali kandidati za posvajanje. I prošli smo pet pokušaja potpomognute oplodnje. Koliko te to izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na tijelu, a na sve utječe psihički. Već smo se mirili s opcijom da nećemo imati biološku djecu. Ali nismo odustajali."

A onda su napokon krenule sretne vijesti: "Vrlo brzo nakon što je test za trudnoću bio prvi put pozitivan – dobili smo i prvi poziv od jednog ureda socijalne skrbi u kojem su nam ponudili mogućnost da posvojimo jednu malu bebu!"

Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama ljepu vijest - točnije dvije!! 😮 Anđela i ja postali smo roditelji!!!...

Posted by Davor Rostuhar - storyteller on Sunday, November 12, 2023

"Iako smo znali da je druga beba na putu, i da će biti izuzetno teško sad odjednom postati full-time roditelj, nismo mogli propustiti takvu priliku. Oduvijek smo htjeli jedno biološko i jedno posvojeno dijete. I eto nam sad šanse da oboje riješimo odjednom. I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagodbe, ona došla kod nas – zauvijek. Rea Rostuhar! Već smo tri mjeseca roditelji, i sad kad smo se malo ufurali u to, mogu vam reć’ da je super! Anđela je u šestom mjesecu trudnoće. Nije nimalo lako, ali je predivno. Uživamo u svakom trenu", napisao je ovaj sretni tata, donosi Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije