Godinama su pokušavali da dobiju bebu, a onda im je život pokazao koliko je čudesan

0
Radiosarajevo.ba
Godinama su pokušavali da dobiju bebu, a onda im je život pokazao koliko je čudesan
Foto: Facebook / Davor i Anđela Rostuhar

Borba za roditeljstvo je jedan od najaktuelnijih problema, i više stotina hiljada parova prolazi kroz neopisivo bolne trenutke i mučne periode dok pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Bilo da biraju prirodni put, usvajanje, vantjelesnu oplodnju ili surogat majku, bitka koju vode, psihički, emotivno i fizički je nezamisliva za one koji se nisu našli u toj situaciji.

Ipak, da postoji svjetlo na kraju tunela, i da nikada, ali baš nikada ne treba da odustanete potvrdila je nevjerovatna priča Davora i Anđele Rostuhar, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na nesvakidašnji medeni mesec, godinu dana su putovali oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do najvećih svjetskih metropola, a iz toga su se rodili knjiga i film Ljubav oko sveta, u kojoj se prikazuju i razgovori sa onima koji su našli ljubav u prašumama i plemenima, sa onima koji nikad nisu pronašli ljubav, sa renomiranim svjetskim naučnicima, ali, putujući kroz brojne izazove, oni su analizirali vlastitu vezu kako bi saznali šta je zapravo ljubav i da li je univerzalna.

Ovi avanturisti su pored divnih priča iz svijeta, donijeli i jednu ličnu. Poslije dugih pokušaja da se na različite načine ostvare kao roditelji, uspjeli su da dobiju poziv i maleni 'plus' koji im je promijenio cijeli život.

Svi su ludi za Jovanom. Svi misle da je model, a ona obožava selo, cijepa drva, vozi traktor...

Svi su ludi za Jovanom. Svi misle da je model, a ona obožava selo, cijepa drva, vozi traktor...

Davor je na svom Facebook profilu opisao kako je to izgledalo.

"Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama lijepu vijest – tačnije dvije. Anđela i ja postali smo roditelji! Posvojili smo jednu malu super bebu. I čekamo još jednu", napisao je Davor.

Prepričao je kako su Anđela i on tri i pol godine pokušavali postati roditelji: "Prolazili smo sve što treba da bi postali kandidati za posvajanje. I prošli smo pet pokušaja potpomognute oplodnje. Koliko te to izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na tijelu, a na sve utječe psihički. Već smo se mirili s opcijom da nećemo imati biološku djecu. Ali nismo odustajali."

A onda su napokon krenule sretne vijesti: "Vrlo brzo nakon što je test za trudnoću bio prvi put pozitivan – dobili smo i prvi poziv od jednog ureda socijalne skrbi u kojem su nam ponudili mogućnost da posvojimo jednu malu bebu!"

Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama ljepu vijest - točnije dvije!! 😮 Anđela i ja postali smo roditelji!!!...

Posted by Davor Rostuhar - storyteller on Sunday, November 12, 2023

"Iako smo znali da je druga beba na putu, i da će biti izuzetno teško sad odjednom postati full-time roditelj, nismo mogli propustiti takvu priliku. Oduvijek smo htjeli jedno biološko i jedno posvojeno dijete. I eto nam sad šanse da oboje riješimo odjednom. I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagodbe, ona došla kod nas – zauvijek. Rea Rostuhar! Već smo tri mjeseca roditelji, i sad kad smo se malo ufurali u to, mogu vam reć’ da je super! Anđela je u šestom mjesecu trudnoće. Nije nimalo lako, ali je predivno. Uživamo u svakom trenu", napisao je ovaj sretni tata, donosi Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije