Par koji tri godine jede samo voće: Od frutarijanizma se osjećamo energično

Radiosarajevo.ba
Par koji tri godine jede samo voće: Od frutarijanizma se osjećamo energično
Foto: Daily Mail / Tina i Simon jedu samo slatko voće i osjećaju se energično

Par koji živi na Baliju, Tina Stoklosa (39) iz Poljske i Simon Beun (26) iz Belgije otkrili su kako jedu samo voće više od tri godine - i kažu da se osjećaju sretnim i uzbuđenim od te prirodne hrane.

Tina je rekla da je otkrila frutarijanizam kada je htjela na dijetu prije 5 godina. Uskoro je otkrila da ima više energije nego inače, kao i da je sretnija, ali i da izgleda mlađe, piše Daily Mail.

Dvije godine poslije ova arhitektica je odlučila da se preseli na Bali i potpuno posveti svom frutarijanskom načinu života i odmakne od „zapadnih ometanja“. Tamo je upoznala sadašnjeg zaručnika Simona Beuna. Upoznali su se baš preko frutarijanizma.

Tina i Simon jedu samo slatko voće, unose od 2.000 do 4.000 kalorija dnevno, a žeđ utole sa svježom vodom iz kokosa. Tvrde da imaju brojne dobrobiti od svoje ishrane, nisu oprali zube već dvije godine jer im vlakna očiste zube, kako kažu. Naveli su i da taj način ishrane liječi depresiju.

„Imala sam prekomjernu težinu većinu svog odraslog života. Bio je to jedan začarani krug - dijeta, pa prejedanja, debljanja još više i osjećala sam se iz godine u godinu sve bespomoćnije. Imala sam uspješnu karijeru, ali sam i sa 36 godina bila sama“, rekla je Tina.

Tina se upoznala sa frutarijanizmom dok je tražila recept za smoothie. Tada je upoznala grupu ljudi frutarijanaca koji su izgledali nevjerovatno zdravo sa pregršt energije. Kada je prešla na tu ishranu, odmah je osjetila sjajne efekte na svom tijelu. Odlučila je da se nikada neće vratiti na stari režim ishrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije