Horoskopski znak koji obožava hranu koja ublažava depresiju i tjeskobu

Radiosarajevo.ba
Horoskopski znak koji obožava hranu koja ublažava depresiju i tjeskobu
Pripadnici vodenog znaka Raka vrlo su osjećajni i promjenjivog raspoloženja. Skloni su tjeskobi i depresiji, a najjače ih pogađa stres vezan za porodicu i dom.

Najistaknutiji i najranjiviji su im dijelovi tijela prsni koš, želudac i organi povezani s reproduktivnim ciklusima i trudnoćom. Skloni su dijabetesu, bolestima probavnih organa, upalama mjehura i jajnika te poremećajima prehrane.

Za njih je tipično "emocionalno prejedanje", odnosno unos namirnica koje svojim sastojcima ublažavaju depresiju i tjeskobu.

Najlakše se debljaju u području struka, bedara i gležnjeva. Važno je da unose puno tekućine, između dvije i tri litre dnevno, i da jedu mnogo morske hrane, mliječnih proizvoda, raznovrsnog voća i povrća, sjemenki i orašastih plodova. 

Za održavanje dobrog zdravlja preporučuju im se vodeni sportovi, joga i vježbe istezanja ili disanja. Potreban im je uredan život s ustaljenim ritmom kretanja, hranjenja i spavanja. Trebali bi stanovati ili često boraviti blizu vodenih površina, posebno mora ili jezera. Ako nemaju djece, neka se okruže kućnim ljubimcima i biljkama da zadovolje svoju potrebu za brigom i njegovanjem

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije