Evo kako napraviti brzu čokoladnu tortu sa samo četiri sastojka
Lagana čokoladna torta može se pripremiti za 15-ak minuta, a potrebna su samo četiri sastojka: maslac, keksi, čokoladni namaz i krem sir. Kako bi torta bila ukusnija potrebno je dobro ohladiti, a to vrijeme nije uračunato u pripremu. Umjesto krem sira može se koristiti i mascarpone.
Sastojci:
80 grama maslaca
400 grama čokoladng namaza
500 grama krem sira
200 grama mljevenih keksi
Aerodrom Sarajevo uveo nova pravila: Šta se mijenja za putnike?
Maslac otopimo sa kašikom čokoladnog namaza. Kekse sameljemo (ili zdrobimo valjkom) te ih pomiješamo otopljenim maslacem i namazom.
S ovom smjesom prekrijemo dno kalupa za tortu, promjera 20 centimetara. Kako bi masa bila kompaktna pritišće se dlanom ili stražnjom stranom kašike uz dno. Zatim se stavi u frižider.
Preostali čokoladni namaz i krem sir dobro izmiješamo električnim mikserom. Kremu ravnomjerno rasporedimo po podlozi od keksa i po vrhu je zagladimo.
Torta od mrkve koja nikada ne izlazi iz mode: Recept koji morate probati
Tortu stavimo u frižider na najmanje pola sata, a najbolje preko noći.
Kad se torta dobro ohladi, narežemo je na komade i po želji poslužimo sa šlagom, voćem ili kuglicom sladoleda, piše Okusno.je.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.