Evo kako je mjesec dana posta utjecalo na tijelo ovog muškarca

Radiosarajevo.ba
Evo kako je mjesec dana posta utjecalo na tijelo ovog muškarca
PrtScr / Zanimljiv eksperiment

Povremeni post, koji od vas traži da ne konzumirate hranu u razdoblju od 16 sati do nekoliko dana, velikom brzinom postaje jedan od najpopularnijih načina za gubitak kilograma. Brendan Jones s popularnog YouTube kanala Goal Guys htio je isprobati varijaciju tog posta u kojoj se jede svaki drugi dan te objaviti svoje rezultate na kanalu.

Prvo je napravio kompletan sken tijela da bi dobio sve detalje o kemijskom sastavu svog tijela i da mi mogao usporediti promjene na njemu nakon mjesec dana posta. Cijeli proces podijelio je s pratiteljima kanala u novom videu, piše Index.hr.

U dane kada je jeo, Jones je jutro započeo kajganom i tofuom te tostom od cjelovitih žitarica i malo smeđeg graha, a za ručak je jeo salatu od kvinoje i brokule sa slatkim krompirom. Pokušavao je održavati uobičajenu fizičku aktivnost intervalnim treninzima, plankovima, kardio vježbama i vježbama s utezima za izgradnju mišićne mase. Također, tim danima se malo više forsirao, da bi na dane posta mogao smanjiti intenzitet vježbanja.

Nakon tjedan dana izgubio je skoro dva i pol kilograma, ali po vlastitim riječima, radilo se uglavnom o vodi. Iako bi većini ideja cjelodnevnog posta vjerojatno djelovala kao mučenje, njemu to nije bilo preteško. Najgore razdoblje mu je obično bilo između 18 i 20 sati, ali ga je tješilo to što ima još malo do spavanja, a za doručak će već moći jesti.

“Znao sam da će hrana doći ujutro i to mi je bilo jedino bitno”, rekao je Jones.

Eksperiment je u jednom trenutku došao u pitanje jer se razbolio. Počeo je jesti samo jedan obrok jer nije mogao ići u teretanu, no svejedno je uspio izgubiti ukupno 6,5 kilograma u 30 dana i smanjiti tjelesnu masnoću za četiri posto. Na kraju eksperimenta Jones je ponovno napravio sken cijelog tijela, a rezultati su pokazali da je od izgubljene težine skoro 4 i pol kilograma bilo salo, a jedan kilogram odnosio se na mišićnu masu. Prema tim rezultatima, vidljivo je da povremeni post i njegove varijacije nisu alat kojim se može smršavjeti, a paralelno sačuvati mišićnu masu.

Na kraju videa Jones je zaključio da je zadovoljan eksperimentom i da mu je ovakav tip posta pomogao u smanjivanju apetita i osjećaja gladi te da ima osjećaj da je bio fokusiraniji i koncentriraniji. Izjavio je da će u budućnosti vjerojatno probati s nekom manje intenzivnom varijacijom posta, poput modela 16:8, jer mu je ovo bilo prenaporno uzevši u obzir da se bavi i relativno intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije