Treći Cyber Security Summit održat će se 16. i 17. novembra 2023. godine

0
Promotivni tekst
Treći Cyber Security Summit održat će se 16. i 17. novembra 2023. godine
Foto: Udruženje 'e-Transformacija' / Cyber Security Summit

Treći po redu Cyber Security Summit održati 16. i 17. novembra 2023. godine u Hotelu Tarčin Forest Resort, u organizaciji Udruženja "e-Tranformacija". Aktivnosti na Summitu održavat će se u periodu od 09.00 do 17.00 sati oba dana trajanja.

U četvrtak, 16. novembra, u 10:45 sati planirane izjave za medije organizatora, pokrovitelja i učesnika Cyber Security Summit-a, ispred konferencijske sale Hotela Tarčin Forest Resort.

Prepoznajući značaj cyber sigurnosti, brojne izazove i probleme koji postoje u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju ova oblast, Udruženje "e-Tranformacija" i ove se godine odlučilo aktivno angažirati na edukaciji i podizanju svijesti o značaju cyber sigurnosti, koja je neodvojivi dio ukupne digitalne transformacije. O tome kakve sve opasnosti prijete pojedincima, kompanijama i institucijama, te kako ih uspješno prevladati, govorit će se na Cyber Security Summit-u gdje možete pročitati detaljnu agendu dvodnevne konferencije, kao i popis svih predavača i tema o kojima će se govoriti.

Cyber Security Summit dio je projekta Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH/EU4DigitalSME, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke.

Projekat ima za cilj stvoriti povoljno okruženje za mala i srednja preduzeća (MSP) kako bi uspješno provodila digitalizaciju i inovacijske transformacije. Kroz pristup inovativnim tehnologijama, vještinama i uslugama projekat doprinosi ojačavanju digitalnog ekosistema u BiH. Cyber sigurnost značajna je komponenta na putu digitalizacije institucija i preduzeća u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije