Facebook počeo testiranje aplikacije za upoznavanje novih partnera

Radiosarajevo.ba
Facebook počeo testiranje aplikacije za upoznavanje novih partnera
The Verge / Kako će izgledati nova aplikacija

Dva mjeseca nakon što je najavljena nova aplikacija za upoznavanje, Facebook je započeo interno testiranje među zaposlenicima.

Kompanija je potvrdila za The Verge, piše Bljesak.info, da radi testiranje aplikacije koja će imati opciju za kreiranje tajnog profila za upoznavanje, ali nisu željeli dalje komentirati.

"Ovaj proizvod je za američke zaposlenike Facebooka koji će ga testirati kako bi se uvidjeli bugovi i ostali nedostaci. Ovo nije napravljeno za upoznavanje vaših kolega. Ovo je na volonterskoj bazi i nema utjecaja na vaše zaposlenje", navedeno je u obavijesti.

Facebook je zatražio od svojih zaposlenika da koriste lažne podatke za profile, te da ga izbrišu prije lansiranja aplikacije. Proizvod je povjerljiv.

Jane Manchun Wong, koja inače razotkriva nove stvari koje Facebook radi, objavila je i sliku kako izgleda nova aplikacija za upoznavanje. Na njoj se navodi spol, mjesto gdje živite i za koji spol ste zainteresirani. The Verge naglašava da interno testiranje ne znači da će ova aplikacija zaista biti objavljena. Sve ovisi o rezultatima testiranja.

The Verge naglašava da interno testiranje ne znači da će ova aplikacija zaista biti objavljena. Sve ovisi o rezultatima testiranja. Ukoliko bude objavljena, Facebook će parirati popularnim mrežama za upoznavanje poput OkCupida i Tindera. Kako je ranije objašnjeno, Facebook Dating će vam omogućiti da napravite profil odvojen od postojećeg. Kada lajkate nečiji profil i ta osoba vam uzvrati, tada možete započeti komunikaciju.

Također, aplikacija će korisnike obavještavati ukoliko će osobe čiji profil možete vidjeti prisustvovati nekom događaju koji se događa u vašoj blizini ili ste se označili kao da ćete ići. Mark Zuckerberg je ranije istaknuo da novi alat neće biti "samo za neobavezno upoznavanje", nego i za kreiranje pravih dugoročnih veza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije