Bizaran trend širi se internetom: Zašto žene stavljaju zubnu pastu na grudi

Radiosarajevo.ba
Bizaran trend širi se internetom: Zašto žene stavljaju zubnu pastu na grudi

Tokom posljednih godina, zahvaljujući društvenim mrežama, širili su se neki doista bizarni beauty trendovi kojima smo se čudili. Pa evo nam još jednog.

Naime, žene diljem svijeta počele su mazati grudi zubnom pastom tvrdeći da im od toga narastu čak i za jedan broj, ali i da ovaj ‘tretman’ podiže grudi i sprječava njihovo ‘vješanje’, piše Net.hr.

Youtuberica NaturalBeauty556 objavila je video u kojem je pokazala kako je šest dana na grudi mazala mješavinu paste za zube, krastavaca, jogurta, brašna i bjelanjaka. Tvrdi kako su joj te sastojci utegnuli kožu na grudima.

Jedna druga YouTuberica, ZonelynTV, tvrdi pak da na bradavice stavlja pastu za zube, a na prsa vazelin, ne bi li porasle za jedan broj. Kaže da se najbolji rezultati vide već nakon mjesec dana.

Iako se pasta za zube već dugo koristi za kojekakve ‘boljke’, poput recimo isušavanja prištića, može li pomoći u podizanju i povećanju grudi?

Stručnjaci kažu – ne.

"Ovaj bizaran savjet zapravo je čista laž koja cilja žene nezadovoljne svojim grudima koje možda mogu povjerovati da postoji neki ‘čaroban’ način da im grudi narastu. Zapravo se radi o čistom fake newsu", kaže Christopher Inglefield, predstojnik jedne britanske klinike za estetske zahvate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije