Sedam neobičnih stvari koje privlače muškarce, a žene ih ne vole

Radiosarajevo.ba
Sedam neobičnih stvari koje privlače muškarce, a žene ih ne vole

Postoji nekoliko istraživanja koji dokazuju da atraktivnost ne ide uvijek ruku pod ruku s besprijekornošću. Možda u to ne vjerujemo, ali upravo nas ti naši mali "nedostaci" čine atraktivnijim i privlačnijim. Pronašli smo nekoliko istraživanja koja dokazuju da atraktivnost ne ide uvijek ruku pod ruku s besprijekornošću.

Istraživanja su potvrdila da ovih sedam neobičnih stvari jako privlače muškarce.

1. Znoj
Nakon znojenja u teretani, većina nas samo se želi baciti u tuš. I ruku na srce, malo koja žena je sebi privlačna nakon napornog vježbanja, I dok znoj možda nije najugodniji, naučnici tvrde da je muškarcima to privlačno. Razlog leži u feromonima…

2. Zarazni osmijeh
Psiholozi kažu da, ako susretnemo nekoga ko nas uspije iskreno nasmijati, romantični odnos s tom osobom može imati pozitivan ishod. Širok i iskren ženski osmijeh privlači muškarce koji u njemu vide pozitivan signal za prilaženje i započinjanje razgovora, a žene sa smislom za humor i zaraznim osmijehom imaju puno više uspjeha od onih namrgođenih. 

3. Naočale
Sada ne morate nositi naočale samo kad čitate. Istraživanja su pokazala da su muškarcima žene s naočalama privlačnije i seksi.

4. Svijetli tragovi
I dok mi svim silama želimo sakriti tragove neujednačenog tena nakon sunčanja, čini se, ako je vjerovati naučnicima, to muškarcima itekako privlačno. Naime, njima se ti dijelovi kože čine nježnima i tjeraju ih da ih dodirnu.

5. Razbarušena kosa
Pomalo razbarušenu kosu, neurednu punđu i prirodne valove, muškarci se, kažu stručnjaci, ne boje da će uništiti ako zagrle ženu. Osim toga, izgledaju prirodnije od složene frizure gdje je svaka dlaka na svom mjestu.

6. Manje šminke
Nedavno istraživanje pokazalo je da muškarci daju prednost ženama koje se šminkaju nenapadno. Čini se da je "manje je više" - dobitna formula.

7. Trbuščić
Naučnici kažu da je najvažnije obratiti pažnju na proporcije tijela. Istraživanja su pokazala da su muškarci koji su gledali slike žena s figurom pješčanog sata osjetili više impulsa u dijelovima mozga odgovornima za užitak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije