Probajte: Zabavite se bez novca i mobitela

Radiosarajevo.ba
Probajte: Zabavite se bez novca i mobitela

Nakon naporne sedmice koja često od nas zahtijeva višesatno provođenje vremena pred ekranom, potrebno je napraviti detoksikaciju od elektronike i posvetiti se odmoru i stvarima koje nas vesele i uz koje punimo baterije za nove radne pobjede.

Osim toga, nema te sitnice danas koja ne košta barem nešto pa nije loše ponekad i malo uštedjeti. Sljedeće aktivnosti ne zahtijevaju ni novac ni korištenje mobitela, samo vaš pristanak.

1. Pisanje

Bilo da je riječ o dnevniku, pjesmama ili možda čak i romanu, pisanje je odličan ispušni ventil kroz koji možete svoje misli prenijeti na papir.

2. Kafa s dragom osobom

Sjetite se prijateljice, sestrične ili susjede koju dugo niste vidjeli i pozovite je kod sebe na kafu. Iznenadit ćete se koliko ćete toga imati jedna drugoj za ispričati.

3. Volontiranje

Osim što činite dobro djelo, gradite sebe kao osobu. Odaberite udruženje ili ustanovu kojoj želite pridonijeti i probajte pomoći onima kojima je to potrebno.

4. Igra ili šetnja s ljubimcem

Ako nemate svog psa, pitajte komšinicu možete li prošetati njenog ljubimca. Dokazano je da životinje imaju terapeutski efekt na čovjeka i djeluju antidepresivno. Naravno, ne mora biti riječ samo o psu, svaka životinja je posebna na svoj način.

5. Posjeta biblioteci

Nema ljepšeg osjećaja nego izgubiti se u mirisu knjiga i zanimljivih naslova. Ovo je odličan način za otpuštanje nakupljenog stresa.

6. Čišćenje ormara

Riješite se svega što niste nosili godinama ili što vam jednostavno više ne pristaje. Nakon obavljenog posla osjećat ćete se odlično.

7. Vrijeme s najbližima

Pružite pažnju članovima porodice koje gotovo i ne vidite kroz radnu sedmicu. Iskažite zanimanje za njihove živote i predložite neku zajedničku aktivnost.

8. Briga o biljkama

Zasadite neki cvijet, voće ili povrće, brinite se o njemu redovno i sigurni smo da ćete osjetiti ponos kada vidite plodove svog truda, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije