YouTube ugasio sve kanale koji promoviraju Andrewa Tatea

0
Radiosarajevo.ba
YouTube ugasio sve kanale koji promoviraju Andrewa Tatea
Foto: Instagram/Screenshot / Andrew Tate

Platforma YouTube uklonila je nekoliko kanala koji promoviraju 'online poslovni univerzitet' Andrewa Tatea, nakon što je optužen da je preko njega iskorištavao obožavatelje, posebno mlade.

Ugašena je i influencerova platforma 'The Real World', preko koje je 'obučavao mlade muškarce da postanu uspješni poput njega' za samo 50 dolara mjesečno.

Prema pisanju stranih medija, odluka o gašenju određenih platformi dolazi zbog zabrinutosti da ozloglašeni influencer pomoću svoje platforme iskorištava mlade za novac, obećava im bogatstvo te ih vrbuje putem oglasa. Ukinuti kanali imali su više od 200.000 pretplatnika i milionske preglede.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Glasnogovornik YouTubea objasnio je da su kanali ukinuti 'zbog kršenja Uvjeta pružanja usluge, koji zabranjuju vidljivo isticanje sadržaja prethodno ukinutog korisnika', pišu 24sata. Inače, spomenuti 'univerzitet' zamišljen je da uči mlade kako brzo doći do novca.

Rumunska jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala optužila je u junu Andrewa, njegovog brata Tristana i dvije Rumunke za trgovinu ljudima, pod krinkom proizvodnje sadržaja za odrasle i osnivanje kriminalne skupine. Naveli su kako su zavaravali žrtve te ih odvodili u kuću na periferiji Bukurešta, gdje ih je grupa seksualno iskorištavala i gdje su bile prisiljene proizvoditi pornografski sadržaj.

Bili su u pritvoru od 29. decembra do 31. ožujka 2023, a onda im je bukureštanski sud odredio kućni pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije