Tri žene optužile Andrewa Tatea da ih je silovao: 'Namjeravamo dokazati na sudu da je nasilan'

0
Radiosarajevo.ba
Tri žene optužile Andrewa Tatea da ih je silovao: 'Namjeravamo dokazati na sudu da je nasilan'
Foto: EPA-EFE / Andrew Tate

Tri žene planiraju tužiti kontroverznog influencera Andrewa Tatea jer ih je navodno silovao i zlostavljao. Tvrde da su pretrpjele tjelesne i psihičke posljedice zbog kojih više godina nisu mogli raditi ili živjeti normalnim životom. Prvi put su se požalile policiji prije osam godina, ali navode kako detektivi nisu pravilno istražili optužbe prije nego što su odbacili slučaj.

"Vidjeti porast popularnosti i utjecaja Andrewa Tatea, dok smo znali ko je on i što je učinio, bilo je izuzetno teško za nas koje je on seksualno i fizički zlostavljao. Namjeravamo dokazati na sudu da je Andrew nasilan... te da njegove javne izjave o ženama nisu ništa više od fantazije", ispričala je jedna od žena. 

Tate je odbacio optužbe

Žene, u kasnim 20-ima ili ranim 30-ima, radile su kao modeli za Tatea u Lutonu od 2013. nadalje i tvrde da su bile zlostavljane, slabo plaćene, te da im se prijetilo kako će biti spriječene da odu na policiju, piše Sky News. 

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

NBA play-off: Edwards zasjenio Jokića, Minnesota povela protiv Denvera u polufinalu Zapada

"Njihove optužbe uključuju silovanje, seksualne i fizičke napade, uključujući držanje pištolja na glavi, davljenja remenom, optužbe za najgroznije ponašanje prema ženama", rekao je njihov odvjetnik Matt Jury. 

Tate je odbacio njihove optužbe i preko svog pravnog tima poručio da su "htjele novac jer ih je otpustio". Policija Hertfordshirea počela je istraživati optužbe žena 2015. godine i uhitila je Tatea tri puta pod sumnjom da je silovao dvije žene i napao treću. Slučaj je odbačen nakon četiri godine, a policija se ispričala zbog spore istrage. 

Da li Andrew Tate koristi Islam da poveća svoju popularnost?

Da li Andrew Tate koristi Islam da poveća svoju popularnost?

Trenutno je u kućnom pritvoru u Rumuniji

"Kada su otišli na policiju, njihove optužbe nisu ozbiljno tretirane, policija nije poduzela učinkovite mjere. Dokazi su postojali. Svjesni smo dokaza koji su dostavljeni, oni su trebali biti dovoljni da opravdaju odgovarajuću kriminalnu istragu i, po našem mišljenju, podizanje optužnice", istaknuo je Jury. 

"Da su podignute te optužbe i da je on uhićen ovdje u Engleskoj, onda možda ne bi pobjegao u Rumuniju gdje je navodno počinio daljnje užasne zločine protiv žena", dodao je.

36-godišnji Tate, britansko-američki državljanin sa šest miliona pratitelja na Twitteru, trenutno je u kućnom pritvoru u Rumunija gdje ga policija istražuje zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i seksualno iskorištavanje, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije