Suprug Brittany Murphy dijelio krevet s njenom majkom, nedugo zatim pronađen mrtav

0
Radiosarajevo.ba
Suprug Brittany Murphy dijelio krevet s njenom majkom, nedugo zatim pronađen mrtav
Foto: Instagram / Glumica Brittany Murphy

Američka glumica Brittany Murphy preminula je prije gotovo 14 godina, a tajna oko njezine smrti i dalje ostaje nerazjašnjena.

Da je još uvijek živa, Brittany Murphy bi danas proslavljala svoj 46. rođendan. Glumica je preminula 20. decembra 2009. u 33. godini života, a misterij oko njezine smrti dodatno je aktualiziran dokumentarnim filmom Što se dogodilo, Brittany Murphy? krajem 2021. godine. Njen suprug, engleski scenarist Simon Monjack, također je preminuo pet mjeseci nakon nje u 41. godini života u sličnim okolnostima. Zanimljivo je da se ni danas ne zna što se točno dogodilo supružnicima. 

Brittany Murphy, rođena u New Jerseyu, bila je na vrhuncu glumačke karijere i omiljena holivudska slatkica. Međutim, njen život i karijera krenuli su nizbrdo nakon što je izbačena iz nekoliko filmskih projekata. Unatoč usponima i padovima u karijeri, njezina smrt i dalje ostaje obavijena misterijem.

Političaru iz BiH izgorio automobil

Političaru iz BiH izgorio automobil

Dokumentarni film otkriva mučne detalje oko njene smrti u luksuznoj vili u Los Angelesu koju su dijelili s Monjackom i majkom Sharon Murphy. Šuška se o Simonovom negativnom utjecaju na Brittany, kako osobno, tako i profesionalno. Autorica filma Bryn Curt James tvrdi da je kuća bila zatrpana neredom, odjećom, šminkom i lijekovima.

"Veliki krevet bio je umrljan, a plahte oblivene znojem. Sa svake strane kreveta nalazili su se noćni ormarići s napola ispijenim bocama vode, bočicama s lijekovima i rabljenim maramicama", rekla je autorica filma. Zanimljiv je i detalj da je luksuzna kuća u kojoj je živio par bila u vlasništvu pop dive Britney Spears, a kako su strani mediji navodili, u njoj je često nestajalo struje, a Simon je govorio kako je Spears mrzila živjeti u njoj. U dokumentarcu veliku krivnju za njezinu smrt snosio je upravio Simon, tvrdeći kako je on kontrolirao svaki dio njenog života. Jutro kada je preminula, Brittanyna majka Sharon zatekla ju je kako leži na njihovoj terasi i teško diše. Prema njenim riječima rekla joj je: "Umirem. Umrijet ću. Mama, volim te."

Preminuo producent Kevin Turen: Poznat po serijama 'Euphoria' i 'The Idol'

Preminuo producent Kevin Turen: Poznat po serijama 'Euphoria' i 'The Idol'

Unatoč brojnim teorijama zavjera, uzrok Brittany Murphy smrti ostaje nejasan. Dok neki tvrde da je otrovana plijesni u njihovom domu, drugi impliciraju da je Sharon Murphy možda umiješana.

Angelo Bertolotti, Brittanyin otac, je čak javno optužio Sharon za smrt svoje kćeri, iznoseći sumnje u promjene oporuke  i financijski profit nakon tragedije.

Smrt Brittany Murphy ostaje jedna od najvećih enigmi Hollywooda, a mnoga pitanja i dalje čekaju odgovore, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije